Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота

24.06.2024 21:20
Вътрешният министър Калин Стоянов

Тежка обида към над 16 000 полицаи са твърденията на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че МВР не е провело нито една акция за купуване на гласове. Това написа във профила си във фейсбук , който зае поста точно след Демерджиев.

Стоянов припомни, че по времето на Демерджиев шестима полицаи бяха убити, докато се бореха с нелегалната миграция. И посочи, че бежанският натиск е бил овладян едва 3 месеца след неговото напускане.

Ето и цялата публикация на Стоянов:

По повод поредните безпочвени нападки на бившия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и в защита на професионалната чест и достойнство на служителите на МВР, чиято дейност той отново омаловажи, намирам за необходимо да внеса малко яснота.

▶️Твърденията на този човек, че Министерството не е реализирало нито една операция за неутрализиране на купуване на гласове, не просто са голословни и не отговарят на истината, а точно обратното. Те са тежка обида към труда на над 1️⃣6️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ полицейски служители, които бяха ангажирани с охраната на обществения ред и обезпечаване на свободния и честен избор на членове на Европейски парламент и за Народно събрание. Резултатите от вложените усилия са недвусмислени.

▶️Красноречива е и оценката, която представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа дадоха за работата на българските институции, според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени.

▶️Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, по времето на когото за съжаление живота си загубиха шестима служители на Министерството в битката с нелегалните мигранти, вероятно не може да повярва, че МВР овладя мигрантския натиск три месеца след като той освободи поста!

▶️Днес Иван Демерджиев отново тежко обиди хилядите служители, които денонощно охраняват българските граници, докато той обикаля по телевизионните студия и внушава неистини.

▶️Всъщност, може би г-н Демерджиев трябва да бъде попитан защо при близо 4 пъти по-висок мигрантски натиск по негово време, са образувани изключително малък процент досъдебни производства!?

✅ Когато говорим за отличните резултати на МВР, благодарение на които България бе приета в Шенгенското пространство, не трябва да забравяме, че докато Демерджиев заемаше поста вътрешен министър, страната ни беше тотално блокирана за всякакви преговори, свързани с приемането ни в Шенген. Отчитайки дори само този факт, Демерджиев е последният, който би трябвало да прави, какъвто и да е коментар, свързан с овладяването на мигрантския натиск, с който той изобщо не се справи!

Други от От страната и света

Двама задигнаха чанта с 10 000 лева от дискотека в Шумен, задържаха ги

Полицаи задържаха двама шуменци, откраднали от дискотека мъжка чанта с 10 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. В полицията сигналът за кражбата е подаден от

Перничанин изби предните зъби на софиянец

Жител на село Рударци е задържан за причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 29 септември, когато в полицията бил подаден сигнал от майката на 36-годишен

Последната електроцентрала на въглища във Великобритания спира работа

Последната британска електроцентрала, работеща с въглища, окончателно спира работа днес, съобщава Асошиейтед прес. Последната смяна в централата в Ратклиф-на-Соър, централна Англия

Нидерландският орган за финансовите пазари: Пазарните злоупотреби с криптовалути са "широко разпространени"

Злоупотребите на пазара с криптовалути са "широко разпространени", съобщава нидерландският Орган за финансовите пазари. Групи от инвеститори могат изкуствено да завишат стойността на криптовалутите и

Братя пребиха двама мъже в Разград след скандал

Братя пребиха двама мъже в Разград, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 27 септември на кръстовището на улиците "Дойран" и "Каймакчалан". След възникнало пререкание

>