Николай Денков: Не виждам с какви очи Борисов ще иска подкрепа за правителство на малцинството (Видео)

24.06.2024 15:27
Николай Денков, Божидар Божанов, ген. Атанас Атанасов и Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева.

Не виждам с какви очи Бойко Борисов ще иска подкрепа за това, което представя. Това заяви акад. Николай Денков след консултациите при президента Румен Радев относно предложението на ГЕРБ за правителство на малцинството.

"Разговорът беше дълъг. Ние препотвърдихме нашата позиция. Не сме обсъждали трети мандат. Обсъдихме как можем да направим ефективна борбата с корупцията", каза още той.

Ръководството и на трите партии сме напълно единни. Всякакво желание и опити за интриги нямат никакво основание в момента, каза Денков на въпросите има ли разцепление в коалицията.

Експертната програма беше сложена на масата, те отказаха да я подпишат казвайки, че може, но без срокове. Какво значи това?, коментира академикът запитан готови ли са от обединението да подкрепят експертно правителство и програма.

Този подход, който ГЕРБ използват е абсолютно погрешен от наша гледна точка. Преди имахме ясна програма и беше свалено правителството, допълни бившият премиер.

"Хората казват: "на кривата ракета космосът и пречи". Седем пъти Борисов получава мандат, да вземе да състави правителство вече", настоя пък лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

В момента тече процедура за съставяне на правителство. Мандатоносител е ГЕРБ, а в същия момент се появяват снимки, че снайперисти са накацали на оградата му (на Борисов). От отговора на президента разбрах колко е пестелив. Тук на Балканите се случват разни такива неща, продължи Атанасов.

Намеквам, че една от заплахите идва отвън. Една от версиите за това, което се случва идва отвън. Не съм ги публикувал тези снимки, видял съм ги. С тази тема ни занимават неслучайни хора. Имена няма да казвам. Аз като отговорен човек в парламента, който цял живот се е занимавал със сигурност, няма как да го пропусна този въпрос, каза той.

Очаквайте подробности. 

Други от От страната и света

Васил Терзиев в "Кремиковци": Развитието на северните райони е сред приоритетите ни

"Развитието на Северните райони е един от приоритетите, по които с екипа ми работим. Нашата цел е да подобрим достъпа до северните територии, да осигурим адекватна транспортна инфраструктура и да има

Католиците от източния обряд в София имат нов епископ

Католиците от източния обряд в София имат нов епископ - отец Петко Вълов, ръкоположен днес, поема поста от епископ Христо Пройков, управлявал епархия "Св. Йоан XXIII" от 1995 г. , съобщи БТА

Посолството на Украйна помоли политиците ни да не използват войната за свои цели

Посолството на Украйна призова в свое обръщение официалните лица и политическите сили да се въздържат от използване на темата за войната за политически цели

Радан Кънев нарече недообмислени думите на Кирил Петков за "Възраждане"

Защо е важно ПП-ДБ да имаме общ механизъм за вземане на политически решения И обща комуникационна политика? За да не се стига до подобни ситуации, в които недообмислени изявления създават реален риск

Шофьорка загина при катастрофа на магистрала "Струма"

Водачка на лек автомобил загина при тежък инцидент на автомагистрала "Струма". Днес, около 12 часа, в района на Кочериново, водачката на леката кола е изгубила контрол и се е ударила в мантинелата

>