Станислав Генчев спечели първия си мач начело на "Левски"

22.06.2024 22:06
Капитанът на "Левски" Цунами е впечатлил всички на скамейката с отскока си. Снимка: клубен сайт

„Левски" спечели първата си предсезонна контрола. „Сините" надиграха и победиха с 2:0 „Спартак" (Плевен) в неофициалния дебют на новия треньорски щаб начело със Станислав Генчев. Головете вкараха Преслав Бачев и Марин Петков през първото полувреме. Две от новите попълнения – Майкон и Алдаир взеха участие в двубоя.

Станислав Генчев бе подредил „Левски" в система 3-5-2 за неофициалния си дебют. „Сините" наложиха тотален контрол над действията и постоянно се опитваха да атакуват. Неофициален дебют направи и едно от новите попълнения – десния бранител Алдаир. Именно той имаше участие в откриващото попадение в срещата. В 6-ата минута топката стигна до него, той продължи към Асен Митков в наказателното поле, а халфът подаде към Преслав Бачев. Младият таран чукна топката през ръцете на Станислав Антонов и откри – 1:0.

В тези минути „сините" се понравиха с високата преса, която правиха на съперника си и успяваха почти във всяка ситуация да си възстановяват топката доста бързо. В 24-ата минута Алдаир се отличи с много хубав пробив отдясно, след който подаде към Преслав Бачев, но Антонов спаси.

В 30-ата минута Пламен Андреев направи виртуозно спасяване след мощен шут от дистанция на Тончо Георгиев.

В 37-ата минута Евертон Бала спечели фаул пред наказателното поле. С изпълнението се нагърби Марин Петков, който реализира много красив гол за 2:0. В последната минута на първата част Евертон Бала центрира добре от корнер и Кристиан Димитров стреля мощно с глава в напречната греда.

На почивката логично Станислав Генчев направи много промени в своя състав. Неофициален дебют записа и бразилският ляв бранител Майкон. Положенията пред вратата на Спартак обаче бяха доста по-малко. В 63-ата минута Виктор Любенов подаде към Ел Джемили, който си освободи пространство за шут и стреля опасно. В 70-ата минута Галчев центрира на втора греда към Майкон, който свали с глава към Фадига, а френският халф стреля от движение, но стражът на Спартак се справи и изби. В 76-ата минута Майкон намери добре Джемили зад гърба на отбраната, той подаде към Фабио Лима, който беше непокрит, но ударът му бе слаб и покрай гредата.

До края „сините" продължиха да създават ситуации, но до нов гол така и не се стигна.

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>