Започна "София прайд", вижте участниците (Галерия)

22.06.2024 16:31

Участниците в "София прайд" започнаха да се събират на площад "Княз Александър I Батенберг", където тази година ще се проведе събитието. 

Ирина Флорин и Орфи ще са сред изпълнителите, които ще участват на концерта на сцената тази година.

Сред участниците в концерта ще бъде и украинският музикален талант Орфи . В началото на годината участникът от "Гласът на България" беше обект на хомофобско нападение във Варна, но това не го накара да се откаже от преследването на музикална кариера в България и затова ще пее пред хиляди на 22 юни.

На сцената ще бъде представена за първи път в 17 годишната история на София Прайд и рок музиката в лицето на метъл бандата Overhook. "В Overhook вярваме, че всеки трябва да бъде който иска, стига да не наранява другите. Няма значение каква раса сте или какъв пол. Ако се свързвате с нашата музика - то вие сте част от глутницата", сподели в социалните мрежи рок групата.

Преди прайда се проведе "Шествие на семейството" - част от инициативата "Месец на семейството". Начело на шествието бяха боксьорът Кубрат Пулев и певицата Деси Добрева. Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната.

В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Шествието премина от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и стигна до НДК.

Други от Новина в снимка

Фотозагадка: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден?

Кой е този български поп певец на първия си учебен ден? Жокер: Таланта му открива преподавателят му по фагот в Русенското музикално училище. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Гледките на 4-те сезона: Балчик в края на лятото

Вера Младенова ни изпраща красив кадър, който заснема в Балчик.  "Гледките на четирите сезона" – така се нарича новият читателски фотоконкурс. Най-хубавите ваши снимки от красиви гледки в контекста

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра?

Отговорът на фотозагадката от 11 август е Михаил Миков. Въпросът беше: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра? Жокерът беше: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента

Фотозагадка: Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра?

Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра? Жокер: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента. След 2 години пауза отново е на сцената. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Гледките на 4-те сезона: Небесни магистрали над Карлово

"Небесни магистрали над Карлово" - така е озаглавила кадъра си Александра Тахчиева. "Гледките на четирите сезона" – така се нарича новият читателски фотоконкурс

>