Ивелин Михайлов: "Величие" се цепи, 5-6 депутати може да се разделят с групата

22.06.2024 15:10 Надежда Алексиева
Ивелин Михайлов направи своеобразен брифинг на събора си и заплаши да изключи 5-6 депутати от парламентарната група на "Величие"

Ако това се случи, партията няма да има парламентарна група

5-6 души от групата на новата партия "Величие" могат да бъдат изключени от нея, под съмнение, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС.

Това заяви идеологът на формацията Ивелин Михайлов след откриване на събора ,,Ново начало" край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той.

Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика, каза пред медии Михайлов.

В момента "Величие" има 14 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати.

Към импровизирания брифинг на Михайлов се присъединиха хора от публиката, които бурно аплодираха изказването му пред телевизионните камери и микрофони.

Пред събралите се Михайлов заяви, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв. като така ще може да работи икономиката.
Михайлов, който не е народен представител, иска да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори, за да няма институции, които да "мачкат" обикновените хора.

Той обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

На въпрос от кого, той отговори: Има две институции в България, които могат да заплашват.

Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме, закани се Михайлов.

На въпрос дали се страхува за живота си, Михайлов отговори, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. Като противник идеологът на "Величие" вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля.
Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна, заключи Михайлов.

Други от От страната и света

Километрична колона от коли край Кресна заради катастрофирал тир

Интензивен трафик в последния ден от серията празнични дни край Кресна. Причината е, че на Кресненското дефиле има аварирал тежкотоварен камион, пише NOVA

И цените на бензина чакат изборите в САЩ - може да е все така евтин до 5 ноември

2,40 лв за литър като сега не е имало, откакто започна кризата през 2022 г.  И биокомпонентата не може да го оскъпи - няма редовно правителство, което да я въведе От началото на това лято

Служебният министър на транспорта ще представлява ведомството по дело във ВАС по процедурата за 35 влака

Служебният министър на транспорта Красимира Стоянова ще представлява министерството по дело във Върховния административен съд (ВАС) по процедурата за 35 влака

ГЕРБ регистрира листите в София - Назарян повежда в 23 МИР, а Фандъкова в 24-и

Ако ние не се справим с повишаването на избирателната активност, няма да можем да излезем от политическата криза. Това каза пред журналисти Рая Назарян

Деница Сачева: Диалогът в следващото Народно събрание е задължителен

"В следващото Народно събрание е задължително партиите, независимо от различията ни, да започнем разговор за развитието на страната. Непрекъснатото отлагане на важни теми като повишаване на доходите

>