Ищар отново взриви Пловдив, накара стотици да пеят "Облаче ле бяло" (Снимки)

22.06.2024 11:12 Радко Паунов
Ищар Алабина направи страхотно шоу в Пловдив и публиката не искаше да я пусне. Снимка: Даниела Добрева
Ищар вдигна всички и ги докара пред сцената.
Ищар накара публиката да пее и танцува.
Фестът "Франкофоли" продължава и тази вечер на Гребната база.
Заместник–кметицата Женя Петкова тичаше от Античния театър, където гледа "Мистерия и свобода" със Софи Маринова и Йордан Камджалов до Гребната база за Ищар.

Завладяваща и красива, звездата направи страхотно шоу в първата вечер на фестивала "Франкофоли"

Стотици пяха с голямата Ищар Алабина "Облаче ле бяло" на Гребната база в Пловдив. Легендата, която преди повече от 10 години гостува на Античния театър, се появи в бяла прозрачна рокля с ресни.

"Не е мръднала оттогава", дивяха се пловдивчанки, които героично издържаха жегата още от 19 часа, чакайки на сцената да излезе звездата.

Феновете й буквално изпаднаха в екзалтация, когато тя се появи в 21 часа. Преди нея в първия ден на фестивала "Франкофоли" подгряваха Иво Димчев и Нувел Ваг. Хората ги аплодираха, но при появата на Ищар публиката буквално експлоадира и окупира сцената.

Кметът Костадин Димитров също беше там. Заместничката му Женя Петкова се разкъсваше между Античния театър, където Софи Маринова и Йордан Камджалов представиха проекта си "Мистерия и свобода". Оттам Петкова със семейството си хукна към Гребната база. "Дъх не ни остана да тичаме по културни събития", каза тя.

Публиката пееше с Ищар хитовете й. Певицата смесваше различни стилове – арабски, израелски, испански. Специално за нея имаше посетители от Благоевград, София и разбира се, Пловдив.
Близо час и половина тя държа публиката в екстаз. Мнозина се бяха заредили с безалкохолна бира и други напитки и се кефиха.

"Завладяваща и красива, направи страхотно шоу", радваха се феновете й. "Какво искате да ви изпея", попита тя. "Евкалиптовата гора", отвърна множеството. Почти всички извадиха телефоните да направят клипове.
Но гвоздеят на вечерта беше бисът й "Облаче ле бяло".
Хората не искаха да я пускат. След нея купонът продължи с DJ Dj Willy William и Паров Стелар.
Тази вечер фестивалът продължава на същото място с Alexis Carlier, Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - Рудиментал.
Фестът "Франкофоли" се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация "Пловдив 2019", която отбелязва 5 години от спечелването на титлата Европейска столица на културата.

Други от Култура

Тилда Суиндън е пред евнатазия, а Джулиан Мур я подкрепя във филма, който спечели във Венеция

На кинофестивала във Венеция голямата награда "Златен лъв" спечели новият филм на Педро Алмодовар "Съседната стая". За първи път световноизвестният режисьор прави нещо само на английски

Как Пловдив стана фестивален хъб след Европейска столица на културата (Снимки)

С мегаконцерт градът отбеляза 5 години от провеждането на мащабната инициатива и 10 години от спечелването на титлата  Жива е европейската столица на културата

На 5 септември Пловдив казва 10 години #заедно – Европейска столица на културата

Oscar and the Wolf и Kraak & Smaak идват, за да отпразнуваме едно десетилетие от избора на града за Европейска столица на културата и 5 години от незабравимата 2019 Фондация „Пловдив 2019“ и Община

С мегаспектакъл ансамбъл "Тракия" открива празниците на Стария Пловдив

Всички събития са с вход свободен "50 години емоция" е озаглавен галаспектакълът на ансамбъл "Тракия", с който на 16 септември от 19 часа на Античния театър се откриват празниците на Стария Пловдив

Пловдив отбелязва с мегаконцерт 5 г. Европейска столица на културата

Две знаменателни събития ще отбележи Пловдив с мегаконцерт на 5 септември от 18,30 часа на площада –10 години от спечелването на титлата "Европейска столица на културата" и 5 години от провеждането й

>