Оставиха в ареста беглеца от гонката в Бургас, при която пострада полицай

20.06.2024 18:50
Полиция СНИМКА: Архив

Районният съд в Бургас остави в ареста 24-годишния Златан Миланов. През уикенда мъжът предизвика гонка с полицията в Бургас, която завърши с катастрофа и пострадал полицай, приет в болницата.

След инцидента на 15-ти юни обвиняемият избягал пеш и се издирваше до вчера, когато сам решил да се предаде в полицията. Пред разследващите не дал обяснение защо не се е подчинил на полицейските разпореждания.

„Той е бил лишен от право да управлява МПС за срок от 2 г. поради предходен отказ от негова страна да бъде изпробван с техническо средство. Освен това деянието, предмет на настоящото производство е извършено в изпитателни срок на предходно осъждане за управление след употреба на наркотични вещества, а и освен това самият автомобил, който той е управлявал е с прекратена регистрация. Тоест множество са вероятните фактори, кой от тях го е накарал да не спре или всичките вкупом. Гонката е наистина доста продължителна през малки улички, междублокови пространства, бариери. Цяло чудо е, че не е настъпил някакъв по-тежък инцидент", каза прокурорът по делото Христо Христов.

Укриването му от местопроизшествието възпрепятства възможността да се установи дало по време на гонката и катастрофата мъжът е бил под влиянието на алкохол или наркотици, пише БНТ.

„Казва, че не е употребил, приятелката му казва, че е употребил. Имаме противоречие, нямаме експертиза. По негови данни, той се уплашил, паникьосал, дал газ и хукнал да бяга с колата. Навлязъл в кръстовище, в което нямало светофари. Кола излязла от път без предимство и той се ударил в нея. Това е по негови данни", заяви адвокатът му Радослав Николов.

Ако бъде признат за виновен за неподчинение на полицейските служители, мъжът го грози до 3 г. затвор. Катастрофата с пострадалия полицейски служител ще бъде предмет на друго производство.

Гонката започнала около 02.30 ч. през нощта, когато екип на Пето Районно управление се опитва да спре със звуков и светлинен сигнал лек автомобил "Фолксваген Голф", с бургаска регистрация, движещ се в района до бл. 9 в к-с "Изгрев".

Водачът на автомобила не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорявайки скоростта си, се опитал да избяга, насочвайки се към блокове 5 и 7. Там преминава през спусната бариера на паркинг, излиза на ул.Транспортна" и се насочва в посока гробищния парк.

Автопатрулът последва автомобила, движейки се по успоредната на "Транспортна" улица. На кръстовището с ул. "Петко Задгорски" фолксвагенът блъска странично полицейския автомобил, управляван от 38-годишния взводен командир Иван Панчуков.

Пострадалият служител на МВР е с комоцио, настанен в УМБАЛ Бургас.

Други от От страната и света

Румен Христов: Червена линия слагаме само на проруските партии

Доган не е казал и дума за войната в Украйна - нека да видим как ще се определят, каза лидерът на СДС Изборите са състезание, ще видим как и дали ще можем да направим по-добър резултат

Румен Радев: С Оман можем да играем съществена роля в цифровата свързаност между Европа, Азия и Близкия изток

Дигитализацията открива нови измерения в икономиката и България и Оман могат да играят съществена роля в цифровата свързаност и гарантиране на нейната сигурност между Европа, Азия и Близкия Изток

Иван Кондов участва в Трансатлантическата вечеря на министрите на външните работи на ЕС и НАТО

Министърът на външните работи Иван Кондов взе участие в Трансатлантическата вечеря, давана от Държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Значението и силата на НАТО се доказа като основополагащ фактор

Непознат поиска алкохол от дядо край Перник. Изпи го, върна се за още и го убиха

Работник бе убит вчера вечерта в с. Расник, област Перник, след като изпи поискания от непознат дядо алкохол и се върна за още, научи "24 часа".  Снощи 43-годишният мъж поискал алкохол и пари от

Интензивен е трафикът на границата с Румъния за товарни автомобили

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам" и „Оряхово" на границата с Румъния на изход за товарни автомобили

>