Тошко Йорданов: „Има такъв народ“ си има тайминг на действия

20.06.2024 18:15
Тошко Йорданов КАДЪР: bTV

„Има такъв народ" вчера не подкрепи Рая Назарян за председател на парламента, но днес го направи, защото чакахме господин Трифонов, който обяви официално, че ние няма да подкрепим нито първия мандат на ГЕРБ, нито втория мандат на ДПС. Искаме третия мандат, за да направим експертен кабинет". Това заяви в предаването „Лице в лице" Тошко Йорданов от „Има такъв народ".

„Понеже сме си направили тайминг на действията, сега дойде времето. Вчера преди това изявлението нямаше никаква логика. Освен това Бойко Борисов по неговия типичен начин каза, че ако не се подкрепи Рая Назарян, щели да прекратят преговорите. Това нас какво ни интересува? Те не могат да поставят ултиматум", заяви още той.

"Като ви дойдат на гости всички социолози, които обясняваха, че ще има правителство на ГЕРБ с подкрепата на ИТН, попитайте ги сега какво мислят тези врачки", заяви Йорданов.

По негови думи имало 2 опции - да се ходи на избори, ако ИТН не получи третия мандат от президента, или щели да предложат експертен кабинет. При нас никой не смее да идва, да ни молят за каквото и да било", каза депутатът на ИТН.

Той заяви, че това с председателите на парламента е глупост на ПП, която започнала преди два парламента.

Други от От страната и света

3D мапинг шоу на Конниците в събота, спектакъл и заря на Царевец в неделя

Цветни събития подгряват честването на Независимостта във Велико Търново.  На 21 септември от 21 часа е 3D мапинг спектакъла "Царевград Търнов", който изпълва с хиляди зрители наблюдателните площадки

Мотоциклетист катастрофира на магистрала "Хемус" край Нови пазар

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен

1 загинал и 4 ранени при тежка катастрофа в Сливен

Тежка катастрофа между две леки коли е станала на изхода на Сливен в посока село Тополчене. Сигнал за произшествието е получен в полицията около 19.10 ч

Втора статуя загадка в Хераклея Синтика

Нови въпроси възникнаха пред археолозите, които работят на античния град Хераклея Синтика в м. Рупите край Петрич. Днес екипът, воден от проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ - БАН)

Николай Денков: ГЕРБ-СДС тупкат топката до последно и после ни обвиняват, че предлагаме в последния момент

ПП беше единствената партия, която успя да състави правителство в последните три години, въпреки че е много млада, коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" в предаването "Панорама"

>