Оставиха в ареста трима, изнудили възрастна пловдивчанка да им даде 10 000 лв. за ремонт

20.06.2024 16:36 24 часа Пловдив онлайн
Съдебната палата в Пловдив

Апелативният съд в Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо трима мъже от Сливен, част от строителна бригада за поставяне на топлоизолация. Според прокуратурата на 12 юни чрез заплаха те са принудили възрастна жена да им даде 10 000 лв. За нежелан от нея ремонт на апартамента ѝ.

Днес защитниците на тримата са поискали по-леки мерки за неотклонение, а един от адвокатите настоя да бъдат освободени без такава, понеже възстановили сумата на пострадалата, за което е представил документ. Представителят на държавното обвинение контрира адвокатите, като посочи, че обвиняемите са започнали непоискан от жената ремонт, подлъгали са я да ги пусне в жилището си и са я заплашвали.

Апелативният съд е приел, че въпреки ранния етап на разследването, са налице достатъчно доказателства да се предположи, че всеки от майсторите е съпричастен към разследваното престъпление. Показанията на пострадалата жена съответстват на съдържанието на договора, който е била принудена да подпише. Непопълнени в същия са съществени реквизити за обема и стойността на ремонта, както и крайната дължима цена. Пострадалата го е подписала от страх, че ако откаже, може да има негативни последици за нея.

Според магистратите е налице опасност при по-лека мярка за неотклонение всеки от тримата да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Други от От Пловдив

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

В пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" продължават да се борят за живота му Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>