ПП-ДБ: Рая Назарян е най-яростният защитник на санкционирания по "Магнитски"

20.06.2024 12:44 Весела Бачева
Божидар Божанов, акад. Николай Денков и Йордан Иванов от ПП-ДБ на брифинг в парламента

"Лошата новина е, че този председател е най-яростният защитник на санкционирания по закона "Магнитски". Рая Назарян съвсем наскоро направи следното изказване: "САЩ са подведени и за ГЕРБ санкциите по "Магнитски" нямат стойност. Явно така се става председател на Народното събрание в този случай".

Така шефът на групата на ПП-ДБ в парламента акад. Николай Денков коментира избора на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за шеф на парламента.

"Експертните кабинети, в които няма ясна политическа отговорност, са прекрасен смокинов лист, зад който могат да се правят много безобразия. Важно е кой носи политическа отговорност за едно правителство. За нашето редовно правителство ние носихме политическа отговорност и тези, които са го подкрепяли. Готови сме да защитаваме всяко едно решение, което ние сме направили. Когато сложите експертен кабинет с идеята, че сме го избрали, но нямаме отношение към него, това е рецепта за катастрофа и се надявам да не стигнем до там", коментира Денков идеята за експертно правителство, каквото поискаха от ГЕРБ, БСП и ИТН.

"В сянката на парламентарните процеси, които текат в момента, продължава чистката и превземането на българските служби. Вчера е освободен директора на ДКСИ и зам.-председателя на ДАТО. Въпросът е, че това излиза извън духа на ролята на служебния кабинет по конституция и едновременно с това няма никаква информация какво е основанието това да се случи, то се случва на тъмно и без никаква прозрачност на този процес", каза Йордан Йорданов.

А Божидар Божанов от коалицията припомни, че последното правителство, рекламирано като експертно, бе това на Пламен Орешарски. "Знаем, че то всъщност бе политическо правителство на ДПС", каза Божанов.

Други от От страната и света

Вижте на живо церемония по издигане на националното знаме за Деня на независимостта

Днес България чества 116 години от обявяването ѝ за независима държава. В ранното утро на 22 септември 1908 година княз Фердинанд влиза в двора на църквата "Свети 40 мъченици" във Велико

Белоруски опозиционер получи отказ за убежище в България

"Приятели, моля за вашето внимание. Съпругът ми, беларуски опозиционер, получи отказ за убежище в България. Това решение взе Върховният административен съд на България на 17 септември

Костадин Костадинов: Историята помни героите, а не предателите

Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане" Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на Деня на Българската

Разлог се прощава днес с кап. Венцислав Дункин

Разлог се прощава днес с капитан Венцислав Дункин, който загина по време на тренировъчен полет в авиобазата "Граф Игнатиево". В социалните мрежи бе организирано мълчаливо бдение "Свещичка за Венци"

Станка Желева: Обичам България и избирам да се боря за добър живот тук, не в чужбина

На 27 октомври – не, но скоро ще се включа в политиката, заяви художничката Колко зависими сме от държавата в Дена на независимостта и защо трябва да се връщаме винаги към България

>