900 000 лева кръвнина за родителите на намушкания Ангел Здравков допусна съдът в Пазарджик (Снимки)

19.06.2024 13:59 Диана Варникова
Майката на Никола Райчев- Гергана Михайлова и адвокатът му Емануил Профиров
Приятели и бивши съученици на убития Ангел настояват за доживотна присъда
Преди заседанието
Приятели, близки и познати на нелепо убитото момче искат справедливо наказание за извършителя
Прокурор Георги Кацаров
Родителите на убития Ангел- Михаела и Недялко пред съдебната палата

Приятели и бивши съученици на жертвата искат доживотна присъда за Никола Райчев

Съдът в Пазарджик отказа да пусне под домашен арест 18-годишния Никола Райчев,  обвиняем за убийството на 21-годишния Ангел Здравков.

Молбата за промяна на мярката му внесе неговият адвокат Емануил Профиров, но магистратите не я уважиха.

Допуснаха гражданския иск на почерненото семейство родителите на Ангел Здравков - Михаела и Недялко, които претендират за  кръвнина в размер на 900 000 лв.

В съдебната зала на днешното разпоредително заседание присъства и майката на Никола – Гергана Михайлова, която първоначално искаше да бъде негов защитник, а в последствие прие да е само свидетел по делото, тъй като е била разпитвана като свидетел още на 30 септември.

В съдебната зала бяха баба му и дядо му по бащина линия и баба му по майчина, тъй като дядото е получил инсулт и не можа да присъства на заседанието.

Прокурорът по делото Георги Кацаров поддържа обвинителния акт, в който убийството е квалифицирано като предумишлено убийство, за което наказанието е лишаване от свобода до 20 години или доживотен затвор.

В следващото заседание, което ще бъде на 11 юли, ще бъдат изслушани показанията на родителите и сестрата на Ангел Здравков, както и Дарина Бързакова, която е била по време на мястото на смъртоносното намушкване с нож на Здравков. Предвидено е и изслушването на още свидетели, свързани с делото.

Трагедията стана на 29 септември 2023 г. пред жилищен блок в кв. „Запад", където 18-годишният Никола Райчев пресрещна Ангел и Дарина и с нож прободе на 2 пъти бившия възпитаник на Езикова гимназия „Бертолт Брехт" Ангел Здравков. След престъплението Райчев избяга и в продължение на близо седмица той се укриваше от правосъдието и бе задържан на Централна гара София на 3 октомври.

„Справедливост за Ангел ! Докажете, че ви пука за българските деца! 20 години затвор е жалка присъда за убийство!", „Един погубен живот не струва колкото 20 години лишаване от свобода!", „Доживотна присъда като за хладнокръвен убиец!" и др. плакати издигнаха минути преди началото на заседанието негови бивши съученици и приятели, както и граждани, дошли да подкрепят семейството на убитото момче в битката им за справедливо наказание.

Други от Регион

20-годишен водач е в болница след удар в камион на входа на Ягодово

Микробус се е блъснал в тежкотоварен камион на кръстовището на входа на пловдивското село Ягодово. 20-годишният водач на буса е откаран в болница, на този етап не е ясно какво е състоянието му

Замесените в побой и заплахи заради чатове кмет на хисарско село, синът му и негов приятел остават в ареста

Могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив                                                                                                                           

Нови луксозни жилища от PIMK BUILD

Строителната компания ПИМК Билд е утвърдена с години опит и ви предлага нови, модерни сгради съчетаващи високо качество, стил и иновации. Доверете се на лидерите в бранша и открийте мечтания дом

20-годишна скочи с бебе от третия етаж на хотел в Кърджали

Бебето е настанено в пловдивска болница, по чудо майката се отървала без наранявания Жена на 20 години скочи с едногодишното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали

Двама обраха млада жена в Карлово, арестуваха ги

Задигнали мобилен телефон и електронна цигара късно вечерта Служителите на реда в Карлово арестуваха двама апаши, обрали млада жена по тъмно, съобщиха от полицията

>