Мащабно обновяват осветлението в центъра на Морската градина в Бургас

18.06.2024 22:07
Лампите са елегантни, в духа на романтиката, присъща за Морската градина.

Следващите са комплексите "Славейков", "Лазур", "Зорница"

Морската градина в Бургас ще грейне за лятото с чисто нови лампи. В момента там се прави мащабно обновяване на осветителната система.
Подмяната ще е в  района от Летния театър , съобщиха от общината.

Това е един от най-посещаваните участъци в Морската градина

не само през лятото, а целогодишно. В този район, който се пада в центъра на Морската градина, ще бъдат подменени 189 стари амортизирани стълба и осветителни тела.

Новите са изработени от антикорозионен епоксиден материал. Техните осветителни тела са енергоефективни и осигуряващи по-голяма осветеност.

Морската градина е емблематична за Бургас така, както Сентръл парк за Ню Йорк,

коментираха от кметството. И призоваха да бъдат опазени, тъй като често се случва след някоя нова придобивка вандали да я потрошат.

Монтирането на нови осветителни тела в Морската градина се вписва в концепцията на местната власт за цялостна подмяна на осветлението на публични места с модерни и енергоикономични лампи.

През последните няколко години

общината обнови осветлението във всички съставни селища,

в доста квартали, комплекси и по протежението на 22 основни улици и булеварди. Плановете са да продължи нататък, като покрие цялата територия на общината.

Следващите в списъка за обновяване са комплексите "Славейков", "Лазур", "Зорница" и централната градска част.

Освен по-добра осветеност на публичните места новите осветителни тела носят ползи за общината, като спестяват средства от сметките за ток.

Подборът на кои места да се подменят лампите става въз основа на това колко натоварен е трафикът с пешеходци и автомобили.

Централната част на Морската градина е един от тези райони, където и по тъмно има много хора в заведенията наоколо и в Летния театър, който през лятото е пълен с публика всяка вечер.

Други от От страната и света

С безвкусно шоу без звук и светлина депутатите пропиляха 2 млрд. евро (Обзор)

Правителството не получи мандат да преговаря за промени в плана за възстановяване В сезона на риалити форматите, превзели ефира, депутатите се показаха като сериозна конкуренция на телевизионните

Скромен ръст на чуждите туристи, но българите на почивка навън с 19,3% повече

Броят на чужденците, посетили България през август, все още не може да достигне нивата от рекордната за туризма 2019 г. Тогава у нас са дошли с 200 хиляди повече чужденци

Кметът на Перник бесен, че Струма е замърсена, а няма кой да я провери още същата вечер (Обзор)

Станислав Владимиров поведе поредна битка, но се оказа, че канализацията на заводите в индустриалната зона на града не е картографирана За пореден път кметът на Перник Станислав Владимиров си спечели

Данък “захар” и страшни картинки като на кутиите с цигари искат зъболекарите (Обзор)

Въведен е в 50 държави, а СЗО иска от България да ограничи приема с 10%, обяви шефът на съюза им Правителството предложи облагане на вредните храни у нас преди 9 г

Пътят София – Варна край село Петко Славейков е затворен заради тежка катастрофа

Пътят София – Варна край севлиевското село Петко Славейков е затворен заради тежка катастрофа. Това казаха пред БТА от пресцентъра на Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в

>