Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1

18.06.2024 15:58
Брад Пит Снимка: Инстаграм/bradpittoffcial

Филмът за Формула 1 ще бъде пуснат на световния пазар на 25 юни следващата година, а дебютът в Северна Америка ще се състои два дни по-късно, предаде Ройтерс. Продуциран е от Брад Пит, който играе главната роля. Продукцията все още няма заглавие.

Филмът се снима със съдействието на отбори и пилоти. Режисьор е Джоузеф Косински, чийто „Топ Гън: Маверик" спечели 1,49 милиарда щатски долара в световен мащаб. Освен Брад Пит продуцент е и Джери Брукхаймър. Продукцията ще се разпространява от „Уорнър брос".

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е съпродуцент. Снимките започнаха миналата година и продължиха по време на избрани уикенди от Гран При (Grand Prix) този сезон.

Екипът на продукцията разполага с гараж и питстоп за измисления 11-и състезателен отбор на Формула 1, съобщи БТА. 

В сюжета Пит, който в реалния живот е на 60 години, е в ролята на бивш пилот, който се завръща във Формула 1, заедно с Дамсън Идрис, който играе неговия съотборник-новобранец в надпреварата.

Сред останалите актьори са носителят на „Оскар" Хавиер Бардем и номинираната за „Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля Кери Кондън.

Продукцията на филма ще приключи по време на завършващото сезона Гран При на Абу Даби през декември, съобщиха от Формула 1.

Спортът се надява филмът да затвърди привлекателността на състезанието, след като документалният сериал на „Нетфликс" Drive to Survive повиши популярността на Формула 1 в световен мащаб и особено на ключовия пазар в САЩ.

„Вече видяхме страхотната работа и въздействието на шоуто на „Нетфликс" и мисля, че това ще го изведе на нови висоти", каза миналата година Хамилтън, който ще се присъедини към отбора на „Ферари" в края на сезона.

Други от Възход и падение

Плеяда от звезди на партито за новия сезон на bTV

bTV Media Group постави официално началото на своя нов телевизионен сезон на бляскаво събитие, което събра журналисти, медийни експерти и гости от телевизионната индустрия

Яна Маринова, Дичо и Дивна играят и пеят за 10 000 души в нужда

С благотворителни концерти, представления и мачове популярни актьори, певци и инфлуенсъри апелираха за толерантност и разбиране на онези, за които допълнителната и специалната грижа са

Камелия: Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар

Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар. Това обяви Камелия след вчерашния мач и полемиките около песента "Луда по тебе", която сърбинът поиска да слуша

DJ Marten за скандала с любимата песен на Джокович: Това са неща, за които се боря

"Истината е, че бях изненадан колко много хора желаят да споделят мнение по въпроси, по които никой не ги е питал. Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща

След обвиненията в плагиатство, Майли Сайръс е в стрес заради Лиъм Хемсуърт (Видео)

Майли Сайръс била в сериозен стрес, че ще трябва да "разкрие публично", че бившият й съпруг Лиъм Хемсуърт е "вдъхновението" зад нейната хитова песен от 2023 г

>