Ремонт удължава с 10 км пътя от Слънчев бряг към Бургас в разгара на лятото

14.06.2024 13:28 Димчо Райков
Ремонтът на пътя за Сарафово ще продължи до август.

Месец и половина колите ще минават през северния обход и ще се сливат с потока от магистрала "Тракия"

За да влязат в Бургас, шофьорите, идващи от Слънчев бряг, ще пътуват 10 км повече. Това неудобство се налага заради започналия в четвъртък ремонт на отсечката от града до Сарафово, която е в окаяно състояние.

От много време трасето е с разбит асфалт,

което предизвика недоволство сред местни и туристи. Тъй като е част от републиканската пътна мрежа, общината се обърна към АПИ да го ремонтира. Отсечката е основна част от трафика Бургас - Слънчев бряг. По него минават и трансферите от курортите на юг към летището.

Ремонтните дейности ще обхванат участъка между пътния възел "Тромпет" на северния обход до гробищния парк. Първоначално те ще се извършват в платното от страна на гробището по посока от Сарафово към Бургас. По тази причина от сряда бе въведена временна организация в района.

Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото на бул. "Димитър Димов" и ул. "Транспортна" в посока Сарафово.

Пътуващите от Слънчев бряг през Сарафово ще преминават по пътния възел "Тромпет" и новоизградения участък от северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 от София за Бургас.

Така разстоянието до морския град ще се удължи с близо 8 км, което временно ще създаде неудобства на местни и туристи, пътуващи от север за Бургас. По-пряко автомобилите няма откъде да минат освен през северния обход, който бе изграден, за да отклони трафика от магистрала "Тракия" за Слънчев бряг.

Трасето е с дължина 4,7 км, още толкова имат шофьорите да стигнат до Бургас, като излязат на главния път  София - Бургас.

Преди ремонта за улеснение на шофьорите от общината пуснаха карта с временния нов маршрут, по който трябва да минават, за да стигнат до Бургас.

Освен че е по-дълъг, очаква се да предизвика и задръствания на другия път, който допълнително ще се натовари с идващите от Слънчев бряг.

Междувременно от МВР съобщиха, че за нормалния трафик ще осигурят дежурен служител на Пътна полиция, който да координира движението по новото трасе към Бургас, докато приключи ремонтът. И призоваха шофьорите да не правят рискови маневри.

От полицията разкриха, че има и по-кратък маршрут до Бургас, който минава през отбивка на северния обход към 5-и километър с излаз на ул. "Транспортна". Въпреки спорното си състояние той все пак е решение за водачите, казаха от областната полицейска дирекция.

Първоначалните планове са ремонтът на Бургас - Сарафово да приключи за месец и половина, което означава, че ще обхване и пиковия юли, когато трафикът към морските курорти е най-натоварен.
Рехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като

сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата,

обясниха от общината.

Местната администрация призова държавата да форсира ремонта точно преди два месеца.

Значителните дейности там се осъществяват от АПИ с тяхно финансиране, а по силата на междуинституционално споразумение ние правим само по спешност кръпки на пътя, възстановяваме сигнализация и маркировка, уточниха от кметството.

Освен преасфалтиране на трасето Бургас - Сарафово ремонтните работи включват и полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключи рехабилитацията на едното платно, машините ще се прехвърлят в обратната посока.

Други от От страната и света

Вижте всички кандидати за депутати за 51-ото НС по райони

Вижте всички кандидати за депутати от 1-и МИР - Благоевград Вижте всички кандидати за депутати от 2-ри МИР-Бургас Вижте всички кандидати за депутати от 3-и МИР - Варна Вижте всички кандидати за

Почина „мозъкът на империята" на Васил Божков – Борис Бекяров

Математик, колекционер, един от двамата доверени съдружници на Васил Божков, заедно с Александър Тумпаров. Приживе Бекяров бе наричан „мозъкът на софтуера на империята Божков"

Мирчев и Цонева от ДБ не са водачи, в листите са арменският поп и Джипо Николов - син на бивш политик, днес едър бизнесмен (Обзор)

Лена Бориславова и Атанас Атанасов втори в София, искри между ДСБ и "Да, България" Знакови имена на “Да, България” изпаднаха от челните места в листите на коалицията с “Продължаваме промяната”

Шефът на Гранична полиция: 2476 кандидати за 400 позиции. Това е рекорд за МВР

2476 души са кандидатствали за първите 400 свободни позиции в Гранична полиция. Това е рекорд за структура на МВР, съобщи във фейсбук профила си шефът на дирекцията Антон Златанов

Кристалина Георгиева: Световната икономика показва забележителна устойчивост

Световната икономика показва забележителна устойчивост към множеството шокове през последните години. Инфлацията намалява, а големите икономики са на път да избегнат рецесията

>