Билетите за концерта на китариста Ингви Малмстийн на Античния театър почти свършиха

13.06.2024 18:50 24 часа Пловдив онлайн
Ингви Малмстийн

По-малко от 200 билета останаха точно седмица преди концерта в Пловдив на един от най-виртуозните и технични живи китаристи на света - Ингви Малмстийн, провери „24 часа". Вечерта на 20 юни фенове на Ингви от различни държави ще се насладят както на новите му композиции, така и на класически хитове от соловите му албуми. На този етап маестрото отказва шоуто му да бъде снимано от фотографи с професионална техника, както и срещи с журналисти.

Голяма част от сетлиста е ясна: вечните класики „Far Beyond the Sun" (Rising Force, 1984), „Black Star" (Rising Force, 1984), „Trilogy Suite Op. 5" (War to End All Wars, 2000), „Rising Force" (Rising Force, 1984), „You Don't Remember, I'll Never Forget" (Trilogy, 1986), „Gates of Babylon" (Fire & Ice, 1990), „Heaven Tonight" (Trilogy, 1986), „Liar" (Odyssey, 1988), „Crys tal Ball" (Fire & Ice, 1990) – класики в тежкия рок, които по обещание на организаторите ще бъдат съчетани с впечатляващо светлинно шоу на Античния театър.

Ингви е определян като неокласик и не крие, че от малък е впечатлен от музиката на Паганини и Бах. Това го научава още от млад да свири почти денонощно и да се стреми да бъде максимално техничен, отразява се и на неговото композиране. През своята кариера, която обхваща повече от три десетилетия, той е сътрудничил с някои от най-забележителните вокалисти в света на рока, включително:
• Джо Лин Търнър от Rainbow и Deep Purple, който изпява един от класическите албуми от 80-те – Odyssey.
• Джеф Скот Сото, известен с работата си с Journey и Trans-Siberian Orchestra, участва в ранните албуми на Малмстийн като "Marching Out".
• Марк Боулс: със своя мощен глас, Боулс е ключова фигура в албуми като "Trilogy" и "Alchemy".
• Тим "Ripper" Оуенс: бившият вокалист на Judas Priest и Iced Earth, Оуенс добавя своята уникална вокална стилистика в проектите на Малмстийн.

Ингви също така е известен с участието си в групи като Alcatrazz и Steeler, където утвърждава своето място в музикалния свят през първата половина на 80-те.

Малмстийн на няколко пъти е номиниран за "Грами", носител е на множество други награди, а албумите му са продадени по света в над 10 милиона копия.

Други от От Пловдив

Кючука конкурира народния събор в "Тракия", тази вечер е апогеят на танците и купона (Видео)

Мнозина от жителите приветстват инициативата, не са малко и онези, които казват, че тя повече приляга за селски събор Народният събор в "Тракия" има сериозен конкурент в лицето на район "Южен"

Студент от Пловдив влиза в затвора, хванали го с наркотици за близо 2000 лева

Това не е първата му присъда и макар да е признал вина, не е успял да се споразумее за условно наказание Пловдивски студент ще трябва да излежи 7-месечна ефективна присъда, след като е бил хванат

Съдът посече диригента Манукян, трябва да плати 50 000 лв. за свободата си

Мярката му за неотклонение беше потвърдена Пловдивският окръжен съд не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв

Почина бившият шеф на Здравната каса - пловдивчанинът д-р Глинка Комитов

Преди да се издигне до високия пост в София, той беше шеф на канцеларията на председателя на общинския съвет в Пловдив Красимир Орбетенов На 70 години д-р Глинка Комитов, бивш шеф на НЗОК

Ограничават движението около стадион "Христо Ботев" за мача на "канарчетата" с "Левски"

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите "Ботев" (Пд) и "Левски", която ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в събота, движението по бул. "Източен" ще бъде ограничено

>