Селин Дион: Ще се върна на сцената, дори ако трябва да пълзя

12.06.2024 18:18
Селин Дион Кадър: Инстаграм / celinedion

Селин Дион е решена да се върне на сцената въпреки рядкото си неврологично заболяване, предаде АФП. Това каза тя в ново интервю, в което уточни, че е готова да бъде отново на пред публика дори това да означава „пълзи“. 

В откъс от това интервю за американския канал NBC канадската певица отново разказа за рядко си неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек (Stiff person syndrome, SPS). То причинява скованост на мускулите на торса, ръцете и краката и може да предизвика силни спазми. 

„Ще се върна на сцената, дори ако трябва да пълзя. Дори ако трябва да говоря с ръце, ще го направя. Ще го направя“, каза 56-годишната певица. „Това е, защото искам и ми липсва, а не само защото трябва да го направя или се нуждая от това“, добави певицата, носителка на „Грами“, която стои зад хитове като My Heart Will Go On.   

Интервюто е публикувано преди излизането на документалния филм „Аз съм: Селин Дион“ (I Am: Celine Dion), който ще бъде пуснат на платформата „Прайм видео“ (Prime Video) на „Амазон“ на 25 юни. 

През декември 2022 г. тя за първи път разкри, че е диагностицирана със Синдрома на скования човек, което е автоимунно заболяване. Лечение за това състояния няма. То е прогресивно, но определено лечението може да помогне за намаляване на симптомите. По данни на Националния институт по здравеопазване на САЩ тази болест засяга два пъти повече жени, отколкото мъже, пише БТА. 

„Сякаш някой те задушава“, каза тя и посочва, че болката може да премине през цялото ѝ тяло и спазмите понякога са чупили костите ѝ. 

Международната звезда беше принудена да отмени поредица от концерти, планирани за 2023 и 2024 г. Тя каза, че не е достатъчно силна, за да тръгне на турне. По-рано тази година Дион се появи изненадващо на наградите „Грами“, като връчи наградата за албум на годината на Тейлър Суифт. 

През десетилетната си кариера певицата е продала повече от 250 милиона албума. Последното ѝ турне, Courage World Tour, беше прекъснато от пандемията КОВИД-19.

Други от Възход и падение

Защо Новак Джокович пее "Луда по тебе" (Видео)

Ако се питате как и защо Новак Джокович се запали по "Луда по тебе", отговорът всъщност не се крие в сръбския първоизточник на песента - Лепа Брена. А във филмова продукция със сериозна българска

Ново 2 в D2 - Дичо се връща, но и вокалът Радо остава

Бандата ще записва новите си парчета и с двамата D2 отново правят концерти с Дичо, но остава и сегашният вокал на бандата Радостин Василев. Музикантите се събраха на открита сцена в Борисовата

Ето как диджеят се бори срещу чалгата, написа Борислав Цеков и пусна видео от концерт на Андреа

"А понеже имаше и отделни хора, които изглежда са повярвали на лицемерните лъжи на DJ Нам-кой-си от Павликени, че бил имал "принципи" и се бил "борел" срещу чалгата, та затова не бил пуснал песента

Мелания Тръмп защити предишната си работа като еротичен модел

Бившата първа дама Мелания Тръмп публикува ново видео в социалните медии в сряда, защитавайки предишната си работа като еротичен модел, докато рекламира новата си книга

Маестро, музика! С "Луда за тобом" на Лепа Брена посрещнаха Златан Ибрахимович на "Санремо 2024" (Видео)

Февруари 2024 г. Тече 74-ото издание на престижния фестивал за италианска песен "Санремо". В един момент симфониничният оркестър започва изпълнение в много различни ритми

>