Пловдивчанка: Идвам с нежелание, за да не ми откраднат гласа (Снимки)

09.06.2024 09:58 Радко Паунов
В 9 часа двора на Математическата гимназия в Пловдив беше оживен.
"Сега е моментът, за да не си говорим после на работните места и да негодуваме от резултата", каза Димитрия Паунова.
Младеж също дойде сравнително рано да гласува.
Оживление пред секционните комисии в Математическата гимназия в Пловдив
Около 9 часа вече имаше хора пред секционните комисии.
Голяма врътня, коментира избирател, след като упражни вота си.
Настроение цари в 31 СИК в Пловдив.

Дано се разберат и съставят кабинет, за да спре безвремието, надява се Димитрия Паунова

"Брей, колко почитатели на Европейския парламент!", възкликна пловдивчанин, който от външната страна на оградата на Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов" наблюдаваше потока от хора, които отиват да гласуват.

Часът е 9 и действително има оживление пред секционните комисии. 

"Зная, че и след този вот нищо няма да се промени. Но идвам да пусна бюлетина, за да не ми откраднат гласа тези, които не ги искам", заяви дама на почтена възраст и се понесе към изборната секция.

На друго мнение е Димитрия Паунова, която току–що беше упражнила правото си. "Сега е моментът, за да не си говорим после на работните места и да негодуваме от резултата", каза жената. Надява се след този вот да се сформира правителство, "за да не изпадаме в безвремие, които и без това продължи дълго".

В това време пред една от секционните комисии в Математическата гимназия представители оживено обсъждаха по телефона с Районната избирателна комисия проблем. "На един от кандидатите, издигнат от инициативен комитет името му го няма в протокола. Моля ви да вземете решение и да ни дадете указания", настояха те. 

В 31 СИК членовете бяха, както винаги, в настроение. Те обаче не крият, че врътнята около вота ще е голяма. Мъж пожела да гласува с машина. Постави първоначално картата неправилно. След указания успя на втората минута да извади бележките от устройството.

"Как сега да ги различа коя за какво е", попита той.

"Елате с тях при нас, ние ще ви обясним. По–късата е за Европейски парламент, а по–дългата – за Народно събрание. Сега пуснете едната във втората урна, а другата – в последната", отговориха му от СИК.

Дойде ред да се разписва. "Елате първо тук", каза му представителка на комисията. Мъжът положи параф, след това отиде при друга и там да се подпише. 

До 8,40 часа в 31 СИК бяха упражнили за ЕП правото си 24 души, а за Народно събрание – 23.

"Ако изборите не бяха 2 в 1, а само за европарламент, активността щеше да е под 10 процента", убедени са дългогодишни членове на СИК.

Други от От Пловдив

Кючука конкурира народния събор в "Тракия", тази вечер е апогеят на танците и купона (Видео)

Мнозина от жителите приветстват инициативата, не са малко и онези, които казват, че тя повече приляга за селски събор Народният събор в "Тракия" има сериозен конкурент в лицето на район "Южен"

Студент от Пловдив влиза в затвора, хванали го с наркотици за близо 2000 лева

Това не е първата му присъда и макар да е признал вина, не е успял да се споразумее за условно наказание Пловдивски студент ще трябва да излежи 7-месечна ефективна присъда, след като е бил хванат

Съдът посече диригента Манукян, трябва да плати 50 000 лв. за свободата си

Мярката му за неотклонение беше потвърдена Пловдивският окръжен съд не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв

Почина бившият шеф на Здравната каса - пловдивчанинът д-р Глинка Комитов

Преди да се издигне до високия пост в София, той беше шеф на канцеларията на председателя на общинския съвет в Пловдив Красимир Орбетенов На 70 години д-р Глинка Комитов, бивш шеф на НЗОК

Ограничават движението около стадион "Христо Ботев" за мача на "канарчетата" с "Левски"

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите "Ботев" (Пд) и "Левски", която ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в събота, движението по бул. "Източен" ще бъде ограничено

>