Миро и Васко Кръпката пеят за празника на Ямбол

07.06.2024 18:00 Виктория Костова
Миро на сцената
ВАСКО КРЪПКАТА

Бирен фестивал, концерти, улични изкуства и изложби ще има за празника на Ямбол - 24 юни. 

 Миро ще изнесе концерт в Ямбол на 24 юни от 21 часа, като специален подарък за жителите на града. Празничният ден ще започне с тържествена света литургия в най-стария храм на Ямбол "Света Троица", която ще бъде отслужена от новоизбрания митрополит на Сливенска митрополия - негово превъзходителство Арсений. 

Крафт бири, бутикова храна за ценители и здрав рок ще има на фестивала "БириМанджаро" от 21-ви до 23-ти юни. В Градския парк ще бъдат разположени 15 различни крафт пивоварни от България и Европа и ще се предлагат американски смоукъри, бургери, скара, специално приготвени автентични италиански рецепти от победителя от HellТs Kitchen - Реджеп.

Вечерта на сцената на фестивала ще излязат Васко Кръпката и "Подуене блус бенд", Дичо, сръбската Red Hot Chilly Peppers Tribute by Ritam I Ja и електророк групата InnerGlow.  Ще свирят още китаристът Диян Дончев - Дино Рок,  пазарджишката група "Стойност", младата алтърнатив рок група One Day Less и ямболската група Twin Peaks.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest също става част от празника на Ямбол. В продължение на два дни - на 21 и 22 юни, циркови артисти и клоуни ще оживят пространството пред Централна поща.
А пред Безистена ще бъде разположена интерактивно фотоколажно ателие "Стари снимки с нови хора", където гостите и жителите на Ямбол ще имат възможност безплатно да се снимат и колажират в избрана от тях ретро снимка на любимо емблематично място в града. Ателието ще е съпътствано от изложба на архивни фотографии от Ямбол от 30-те и 40-те години на XX-ти век, които Държавен архив Ямбол ще покаже за първи път.

Почетният гражданин на Ямбол Митко Щерев, формация "Приятели" и школата по пиано с ръководител Соня Аршавир ще зарадват жители и гости на града с безплатен празничен концерт "Ямболска душа - мост между поколенията" в  Безистена на 25 юни от 19 часа.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>