Кметицата на "Западен": За по-малко от минута по "Модър-Царевец" стигнах в "Южен" (Видео, снимки)

07.06.2024 15:17 24 часа Пловдив онлайн
Сагата с "Модър-Царевец" продължи 15 години.
Трима свещеници осветиха съоръжението, а кметът Костадин Димитров благодари на предшествениците си, работили по реализацията на обекта.
Пробивът "Модър–Царевец" от днес функционира.
Полицаи с мотори минаха по съоръжението.

Най-нетърпелива да изпробва новия подлез "Модър-Царевец" в Пловдив бе кметицата на район "Западен" Тони Стойчева. Тя се качи в служебната кола и мина по съоръжението, след като днес следобед беше пуснато. Нямаше рязане на лента, защото има още допълнителни дейности и е с временна организация на движение. Това е причината действащият кмет Костадин Димитров да не грабне ножицата.

За сметка на това Стойчева, която е от ПП-ДБ,  беше във възторг и каза, че за по-малко от минута се преминава от район "Западен" в "Южен". Тя публикува и видео от пътуването си по съоръжението, а под поста й граждани пишат: "Браво на ГЕРБ" и "Да благодарим на бившия кмет Здравко Димитров, в чийто мандат започна реално строежът и завърши при Костадин Димитров".

"Щастлив съм, че този важен за града обект е мой", коментира пред "24 часа" Здравко Димитров. Той не е бил поканен на откриването. Но уточни, че още като районен кмет е изготвил проекта и го съгласувал с НКЖИ. А вече  като действащ градоначалник е стартирал строителството.

"Обектът беше почти готов в моя мандат, забавиха го други фирми, които изграждат Южния обходен колектор", коментира той.

Наследникът му Костадин Димитров проведе доста срещи, преговаряйки със строителите да ускорят темповете. "Ако не беше ги "притиснал", нямаше да го завършат и днес", коментираха от екипа му.

"Благодаря на всички кметове, които са работили, за това съоръжение. През последните месеци работихме упорито, за да може подлезът „Модър-Царевец" да бъде отворен възможно най-бързо. Надявам се това да доведе до облекчение на трафика в Пловдив", посочи  Костадин Димитров, след като трима свещеници осветиха съоръжението.

"Щастлив съм да видя този проект в пълната му реализация. Аз вероятно съм един от хората, които помнят историята затова как и кога е започнал. Първоначално той бе изготвен за пътен надлез, но заради възражения от живеещите, през 2006 г. бе променен на подлезно съоръжение", припомни заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов.

Той допълни, че по данни за трафика на „Организация и контрол на транспорта" за час през кръстовището на "Коматевско шосе" с бул. „Александър Стамболийски" преминават до 2000 автомобила.

На събитието присъстваха заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметът Савина Петкова, районни кметове, общински съветници, представители на администрацията и на фирмата-изпълнител.

Други от От Пловдив

Баба със снимка на блъснатата си внучка към подсъдимата водачка в Пловдив: Вижте какво дете убихте!

2 години условно с изпитателен срок от 4 е наказанието на Веселина Семова "Вижте какво дете убихте!" Това извика в съдебната зала бабата на блъснатата на пешеходна пътека в Пловдив 13–годишна

Над 230 хил. лв. събра за два дни благотворителният фестивал "Нощ на Ангелите" в Пловдив

231 672 лв. се събраха от благотворителния фестивал "Нощ на Ангелите", който се проведе на 14 и 15 септември на Гребната база в Пловдив. Със събраните средства ще бъдат подкрепени каузите на 3 деца –

Шефски рокади в пловдивския кучкарник и в зала "Колодрума". Каква е причината за тях?

Дългогодишният директор на Зооветеринарния комплекс Георги Божев преместен като координатор в "Чистота" 18-ият в листата на ГЕРБ за Пловдив-град на последните парламентарни избори Йордан Алексиев е

За осми път пръскат срещу комари в Пловдив, май е за последно

Обработката приключва на 3 октомври в кварталите "Прослав" и "Коматево" Извънредно пръскане срещу възрастни комари в Пловдив предприема "Дезинфекционна станция", информират от общината

Откриха 6 флакона с райски газ в колата на 20-годишен пловдивчанин

Безакцизни електронни цигари открили полицаи от Трето РУ в колата на 20-годишен пловдивчанин. При претърсване в спрения за проверка автомобил униформените иззели 37 устройства със съдържание на

>