Внимавайте какво си драскате - издавате характер и състояние пред шефа и колегите

08.06.2024 05:30 Димитрана Александрова

Графоложка обяснява какво конкретно показват 15 несъзнателни рисунки по време на съвещание или разговор

"Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата, личностното развитие, отношенията на работното място, за добрите практики на работодателите, за новини от HR сектора и мениджмънта, за пазара на труда и свободни работни места.

Шефът ви не обича по време на съвещение подчинените му да се занимавате със смартфона си. Няма доверие, че не се разсейват с нещо си. Не помага "Ама, шефе, водя си бележки". Затова всички ходите на сбирките със старомодните тефтери и химикалки.

Та седите си на съвещание и си драскате нещо в тефтера. Голяма грешка! Подсъзнателните рисунки издават мислите, чувствата и настроенията ви. Запълвате листа с щрихи, човечета, цветенца, а шефът поглежда и понеже е наясно с "езика", чете нещо, което съвсем не е във ваша полза.

Да научите този език обаче първо е полезно за вас самите. Той често казва неща, които не знаете за себе си. Разберете ли ги, ще можете по-адекватно да се справите с противоречивите си реакции при определени ситуации, да коригирате поведението си към колеги и партньори, обяснява Рут Рондън, професионален аналитик на почерците от Британския институт по графология.

Ето как се тълкуват различните несъзнателни рисунки.

1. Личен подпис. Обичат да драскат автографа си тщеславни и егоистични натури.

Ако несъзнателно се подписвате, когато ви са ви скучни съвещанието или събеседникът, това означава, че сте зациклили върху своята персона.

2. Кръгчета. Ако рисувате поредица от окръжности, които се вписват една в друга или са съединени във верига, това е признак, че се стремите към съпричастие. Като че ли се чувствате изключени от обкръжаващата ви действителност и търсите възможност да се впишете в нея.

Ако си драскате просто кръгчета, това показва, че имаме нужда от внимание и приятелство.

3. Животни. Те изразяват ова, което сега преживявате. Вълк или тигър са признак, че таите агресия вътре в себе си. Заек или мишка - на подсъзнателно ниво имате нужда от защита. Лъвът, царят на животните, показва, че в дадения момент чувствате превъзходство над околните.

Рисуването на анимационни герои издава на събеседниците ви, че не сте зрял човек, че имате нерешени проблеми още от детството.

Когато постоянно драскате на листа едно и също животно или насекомо, подсказвате, че си приписвате неговите качества и недостатъци.

4. Звезди. Малките издават, че искате да сте център на внимание. Но ако вашата звезда има много върхове, това е признак, че сте в депресия.

5. Кораби и къщи. Симетричните фигури свидетелстват за любовта ви към порядъка и точността. Вие знаете много добре какво искате и да ви отклони някой от пътя към целта е много сложно.

6. Шахматно поле. В дадения момент се намирате в затруднено положение или имате неприятности.

Ако постоянно си рисувате черни и бели квадрати, това трябва да ви подтикне към размисъл какви скрити комплекси имате.

Намирате ли се в търсене на себе си, тези драсканици ще ви подскажат, че се съмнявате в правилния си избор.

7. Пчелни клетки. Те издават стремежът ви към спокойствие и подреден живот. Може да означават и желание за създаване на семейство. Вероятно проблемът е в нежеланието да признаете пред самия себе си за съществуването на такава мечта.

8. Цветя, облаци, слънце. В момента сте щастливи, без проблеми и напълно удовлетворени от това, което се случва с работата и живота ви. Докато слушате, вие по-скоро си фантазирате за нещо свое или мислено преживявате скорошен успех. Тези рисунки издават позитивното ви настроение, доброто разположение на духа.

9. Стрели. По посоката им може да съдите на какво сте зациклили. Ако стрелката е насочена вляво, мислите за минали неща. Посоката вдясно подсказва, че сте съсредоточени върху бъдещето си. Нагоре ли е - вие сте открити към събеседниците си, нямате задни мисли. Ако стрелите са насочени надолу, в дадения момент сте изцяло съсредоточени върху себе си.

10. Човечета. Ако са малки, изпитвате чувство за безпомощност или искате да пренебрегнете задълженията си. Ако са от геометрични фигури, това е признак за нестабилността на емоционалното ви състояние.

Рисувате ли им големи уши, подсказвате, че ви е писнало от поучения. Малките пък означават, че въобще не ви пука от критиките.

11. Калиграфски букви. Разговорът ви е много скучен или не приемате позицията на събеседника си.

Ако са прекалено завъртени, издават както вашата прецизност, така и дребнавост.

12. Сърца. Мисълта ви е изцяло съсредоточена върху личния ви живот. Явно имате нерешени проблеми и те ви пречат да се концентрирате върху служебното си занимание в момента.

13. Стълби. Те подсказват за амбициозността ви, за желанието ви да сте в центъра на събитията и да се развивате.

Ако стълбите обаче се преплитат и прекъсват, може да са сигнал за проблеми и пречки в кариерното ви израстване, от които не виждате изход.

14. Коли, самолети. Рисуването на превозно средство означава, че търсите вариант за бягство. Може да е от конкретния разговор или въобще от живота ви в момента.

15. Кръстове. Жените ги рисуват като украшения, а при мъжете по-скоро са само очертания. И в двата случая подсказват чувство за вина, възникнало в моментната ситуация.

В по-дългосрочен план са сигнал за проблем, за нещо, което ви измъчва и смущава.

В "Точният човек" можете да прочетете още:

5 лоши навика провалят кариерата дори на най-талантливите

Ужасът вечно недоволен шеф и техники да се справите

Кои 3 показателя за пенсионните си вноски да следите, колкото и далеч да ви се струва пенсията

Опитомяването на чувствата за 90 секунди осигурява мир и успех в работата

Ловки трикове да ставате симпатични

Ритуалът за късмет не е просто суеверие - научно доказано е как помага

10 незабележими, но коварни капани от шефа и как да ги избегнете

Блондинки и други предразсъдъци, които провалят успеха

Как да живеете с нелюбима работа - съветите на когнитивни психолози

Да, и успехът е навик

Други от От страната и света

Само в "24 часа" на 20 септември - Топенето на алпийските ледници може да доведе до спиране на АЕЦ “Козлодуй”

Само в "24 часа" на 20 септември четете:  - Гергов отдаде ЦУМ за 20 години, тайна е цената. Спа, копия на египетско изкуство и розово масло на метри от президент и премиер

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

>