Българи убиха с лодка в морето млад жител на остров Самотраки, арестуваха ги

04.06.2024 13:13 Радко Паунов
Трагедията се е разиграла в морето до пристанищния град на Самотраки Камариотиса. Снимка: ФБ

Влезли да ловят риба и минали през гмуркача

Близкият до Александруполис остров Самотраки потъна в скръб след трагедия, разиграла се в морето до пристанищния град Камариотиса. Двама българи с моторна лодка блъснали и убили 43-годишен гмуркач, съобщават гръцки медии.

"Всички са потресени, тъй като има специален коридор откъде да минава лодката, но явно сънародниците ни не са се съобразили. Инцидентът е станал на 3 юни", разказаха пред "24 часа" българи, живеещи в Гърция.

"Жертвата е Хризостомос Сарандос, на 43 г., който работи като сезонен пожарникар. Той загуби живота си, след като в него се блъсна моторна лодка с двама българи, които също бяха излезли на риболов", уточняват тамошни медии.

Според тях Самотраки е потънал в траур, тъй като загиналият бил много добро момче и отличен гмуркач. Той обозначил с шамандура мястото, където ловил риба.
Двамата българи, които са били на борда на лодката, не са я видели и са минали през нея, убивайки Сарандос, категорични са местни.

Те са арестувани от бреговата охрана и са в Камариотиса. Не се съобщават имената им и от кое населено място са.

Тялото на загиналия е било транспортирано с лодка на бреговата охрана до пристанището. Там според очевидци се е разиграла неописуема трагедия, тъй като майката посрещнала тялото на сина си. Много жители на Камариотиса също се струпали.

"Нека сънародниците ни се съобразяват с правилата, защото миналата година на Тасос и в района на Комотини местни жители бяха вдигнали ръце. Българи замятат въдици и ловят риба на плажове, където хора се къпят в морето. Това е абсурдно. Видях го с очите си на плажа Кангелис до Мароня. Питах собственика на близкото заведение какво става, а той вдига ръце и отговаря: "Какво да им кажем? Българи!", разказа пред "24 часа" Деси Танчева, която от години живее в Комотини.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>