Фалшиви футболни екипи на отбори, участници на Европейското, задържани на ГКПП Капитан Андреево

04.06.2024 07:55
Капитан Андреево СНИМКА: МВР

Митничари задържаха фалшиви футболни екипи на отбори, които ще участват в наближаващото Европейско първенство по футбол, което започва след дни. От „Гранична полиция" отчитат ръст на опитите за контрабанда на фалшиви стоки.

„Когато има големи спортни мероприятия, се засилва преноса на стоки, които нарушават правата на интелектуална собственост. Те имитират емблемите на клубни и национални футболни отбори", коментира в „Здравей, България" по Нова телевизия шефът на митническия пункт „Капитан Андреево" Георги Господинов. Той обясни, че преди няколко дни на ГКПП е пристигнал товарен автомобил, пътуващ от Турция към Западна Европа.

„Стоката беше декларирана като текстил, но след щателна проверка, беше установено, че малко над 27 хил. артикула имитират екипи на национални и клубни отбори", разказа Господинов.

„Когато се укриват текстилни изделия и носят лого на търговски марки, обикновено се опаковат в големи чували и кашони, като само в средната част се съдържат тези, които нарушават интелектуалната собственост", каза още той.

По думи на Господинов след като се получи становище от притежателят на търговската марка, стоката следва да бъде унищожена.
„При парфюмите и текстила, има допир до човешката кожа и фалшификатите могат да причинят сериозни кожни проблеми", заяви началникът на МП „Капитан Андреево".

Според него ако стоките нарушават права на притежателя на марката, следва да бъдат унищожени. От 2 г. в България се рециклира текстил, а преди се загробваше.

Най-важното е че особено парфюмите имат достъп до кожата, но могат да са опасни за здравето на хората.

"В този склад има и парфюми, перилни препарати, дрехи и др. В момента се провежда акция на ГДБОП, Гранична полиция, митниците и др. институции. До края на май са задържани 700 хил артикула.

Други от От страната и света

Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в село Узунджово за два дни

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Вижте последните мигове на лидера на "Хамас" (Видео)

Видео на последните мигове на убития вчера лидер на "Хамас" Яхия Синуар беше разпространено из социалните мрежи. То е заснето с дрон от мястото, на което е бил ликвидиран

В Пловдив събират безплатно старите електроуреди

В стремежа си да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, Община Пловдив предлага безплатна услуга по събиране на

Митничари задържаха 5000 кутии контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"

Митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излезе на свобода

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на свобода след решението на Софийския градски съд, но отказа какъвто и да било коментар пред медии

>