Ивет, убила Виолета Донева, ще бъде под домашен арест при другата си баба - в опасност ли е Севда, ще решава Апелативният съд след 9 дни

03.06.2024 22:00 Цветелина Танкинска
Ивет Стайкова в съда

След 9 дни Ивет Стайкова, обвинена за бруталното убийство на актрисата и нейна баба Виолета Донева през октомври 2022 г., ще разбере дали наистина я пускат под домашен арест.

Софийският градски съд реши в понеделник да я изпрати с електронна гривна в дома на родителите на майка Цветелина в кв. "Овча купел" в София, но прокуратурата протестира определението. На закрито заседание Апелативният съд ще потвърди тази мярка или ще я остави в ареста.

Ще разберем на 11 юни (вторник), коментира пред "24 часа" адв. Петър Чалъмов, един от тримата защитници на 19-годишното момиче. Той допълни, че бабата и дядото на Ивет лично са изявили желание да я "приемат и да отговарят за поведението ". Обичат я и вече са простили за стореното. Поели са ангажимент внучката им да не остава без надзор дори за минута.

По време на последното заседание по делото за смъртта на соцлегендата Донева съдия Милен Михайлов се свърза по телефона с бабата на Стайкова по майчина линия - Севдалина, за да се увери в намеренията , че иска да вземе внучката си при нея.

Михайлов изрично подчерта пред момичето, че държи то да не докосва наркотици, ако бъде пуснато.

"Никога повече", зарече се тя пред него и се съгласи да бъдат правени редовни тестове за употреба на дрога от полицаите, които ще я проверяват на адреса.

Пред магистратите Ивет подчерта, че не е съгласна със заключението на всички експертизи, които са правени до момента. Искала "да дойде експерт по наркотиците".

Специалистът трябва да обясни от какво се получават халюцинациите, изясни тя от подсъдимата скамейка. И се разплака в мига, в който заговори за баба си Виолета.

Безкрайно я обичам, беше много добър човек и просто съжалявам, разкая се Стайкова, но същевременно с това се зарадва, когато чу, че има вероятност да напусне затвора.

Адвокатите се мотивираха с това, че тя се "десоциализира" зад решетките, което се отразявало пагубно. Относно твърдението на прокуратурата, че има достатъчно примери за подсъдими, които са успели да се укрият, въпреки че са били с електронни гривни, адв. Чалъмов обясни: Домашният арест се контролира от Министерството на правосъдието и Министерството на вътрешните работи.

Ивет е само на 19 години и е неосъждана 18 месеца е под стража и съдейства на разследващите. Зависима е от близки и роднини, тъй като няма средства и възможности. Днес тя все още няма и присъда, каза още юристът.

Делото ще продължи на 3 септември. До момента са разпитани всички свидетели и експерти.

Други от От страната и света

Жоел Мейер: Успехът на игрите в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността

Това сподели Н.Пр. Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на ГДБОП и ГДГП

Неправоспособен и пиян шофьор кара кола по муждуселски път

Неправоспособен и пиян шофьор кара кола по муждуселски път, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич. На 17 октомври, около 23 часа по пътя между селата Свобода и Крушари е спрян за проверка

Експерт за BG-Alert: Тестът беше успешен, не е трябвало да получим съобщение

Целта на тестването наBG-Alert е била да се провери линията на комуникация от МВР към мобилните оператори, а не до крайните потребители. Ние не е трябвало да получим съобщение

Мъж отвлече и преби 19-годишно момиче от Кресна

Млада жена от Кресна е била отвлечена и пребита от неин съгражданин, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел. 112

Русе е домакин на форум за пътна безопасност и транспортна свързаност

На 23 октомври в Русе от 11 часа в зала „Европа" в Доходното здание ще се проведе форум „Свързаност 2025 в рамките на безопасна мобилност". Основната цел на форума е да представи политиките и мерките

>