Водещи във въздушни балони и дори самолет летяха в нощта на Енчо Керязов (Снимки)

02.06.2024 22:12 Виктория Костова
Организаторът на грандиозния спектакъл Енчо Керязов
Сестри Колев изпълниха номера, с който са спечелили “Златен кон” в Монте Карло
Грациозна въздушна акробатика на Дуо Васало
Във въздушен балон се появиха водещите Силвия Лулчева и Драгомир Драганов
Спектакълът започна с българския химн, изпълнен от Гвардейския духов оркестър.
Акробатките сестри Колев, спечелили “Златен кон” в Монте Карло, с Почетния знак на президента
Румен Радев дава Почетния знак на президента на акробатките сестри Колев
Кметът на София награди децата в категория "Изкуство"

Акробатките сестри Колев, спечелили “Златен кон” в Монте Карло, с Почетния знак на президента

Въздушна акробатика, кросови мотори с опасни маневри, летящ самолет над сцената и изчезващ фокусник спираха дъха в тричасовия спектакъл “Нощ на звездите” в “Арена София”.

Голямата атракция бяха двете сестри Колев - акробатките, спечелили най-престижната награда “Златен кон” на международния цирков фестивал в “Монте Карло”. Те са наполовина българки, но живеят в Италия.

“Много ви обичаме, радваме се, че сме тук”, казаха момичетата, след като Румен Радев им връчи Почетния знак на президента. С тях на сцената се качи и баща им. Сестрите, които са част от екипа на “Цирк дю Солей”, бяха поканени от най-добрия акробат и еквилибрист Енчо Керязов.

Във въздушен балон се появиха водещите Силвия Лулчева и Драгомир Драганов, а спектакълът започна с българския химн, изпълнен от Гвардейския духов оркестър.

За 13-а година фондация “Енчо Керязов” отличи деца с успехи. Двама министри - на образованието Галин Цоков и на спорта Георги Глушков, заедно с кметовете на София и Ямбол Васил Терзиев и Валентин Ревански, бяха сред почетните гости.

Победител в категорията "Образование" стана 
Калоян Гешев. В категория "Изкуство" спечели Диана Чаушева, а категория "Спорт" -  Калина Бояджиева – кикбокс и олимпийско таекуондо. 

В категория Млад иноватор  голямото отличие отиде при изключителната Тайра Ридваева за проекта ѝ „Подаръкът на Тайра за глухите приятели". 
Отличието "Смело сърце" за силата на човешкия дух бе връчена на Отбора по хокей на трева за юноши и девойки със специални образователни потребности от град Пловдив.

Други от Възход и падение

Дейвид Гарет ще свири в Пловдив на 3 юни догодина

Концертът на прочутия цигулар, който е част от световната му обиколка Millennium Symphony World Tour 2025, ще бъде в Античния театър в Пловдив на 3 юни

Стефка Янорова и Георги Кадурин се опитват да върнат тръпката във връзката си в нова пиеса

Стефка Янорова и Георги Кадурин са двойка, която се опитва да върне тръпката във връзката си чрез нелепи упражнения, предписани от терапевт. А Полина Недкова и Георги Къркеланов са полицайка и актьор

Дж.К. Роулинг два пъти отказвала да бъде номинирана за член на Камара на лордовете

Писателката Дж. К. Роулинг разкри, че два пъти е отхвърлила предложение да бъде номинирана за член на британската Камара на лордовете, както че ще откаже и трета, съобщи Би Би Си

Рекордните 1 420 646 лв. приходи събра "Гунди" за три дни

С опашки пред киносалоните, пълни зали, бурни аплодисменти и хиляди трогателни отзиви от зрителите в цялата страна премина първият уикенд, в който публиката се срещна с „Гунди – Легенда за любовта"

Нови искове за сексуално насилие са подадени срещу рапъра Пи Диди

Седем нови граждански дела са заведени срещу Шон "Пи Диди" Кумс, включително две от обвинители, които казват, че са били непълнолетни по времето, когато  твърдят

>