1500 лв. глоба за охранител, изритал в лицето шофьор край Бачково

01.06.2024 11:05 Никола Михайлов
Районен съд- Асеновград

В колата с пострадалия пътували жена му и детето им, които се разплакали

Глоба в размер на 1500 лв. ще трябва да плати охранител, разкрещял се и изритал шофьор на пътя от Бачково към Нареченски бани. Районният съд в Асеновград го е признал за виновен, но магистралите са го освободили от наказателна отговорност и единствената му санкция е парична. 

На 31 март мъж, жена и 11-годишното им дете пътували с "Фолксваген Голф" към Нареченски бани. Майката на жената живеела там и тримата често я посещавали. Малко след като излезли от Бачково обаче шофьорът усетил удар от ляво. Обърнал се и видял черно "Ауди" да допира колата му. Мъжът се принудил да спре плътно вдясно на лентата си за движение. До него спрял и другият автомобил.

Водачът на аудито, който работил като охранител във фирма, слязъл и се насочил към фолквагена. Отворил шофьорската врата и на висок тон започнал да търси сметка на мъжа за действията му, без той да е нарушил правилата за движение по пътищата. Агресивният шофьор не изчакал отговор и изритал другия в лицето. Жената и детето се уплашили и се разплакали, а нападателят се върнал в колата си и потеглил отново. 

Пострадалият съобщил за случилото се на телефон 112. По-късно потърсил лекарска помощ в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Изготвената съдебномедицинска експертиза е показала, че е получил охлузване и кръвонасядане по лицето. 

Съдът е посочил, че в конкретния случай поведението на охранителя по никакъв начин не отговаря на нормалното. Въпреки това магистратите са приели, че трябва да определят размера на глобата в превес на смекчаващите вината обстоятелства. Освен нея, водачът трябва да плати 335,88 лв. разноски по делото. 

Решението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Други от От Пловдив

Кючука конкурира народния събор в "Тракия", тази вечер е апогеят на танците и купона (Видео)

Мнозина от жителите приветстват инициативата, не са малко и онези, които казват, че тя повече приляга за селски събор Народният събор в "Тракия" има сериозен конкурент в лицето на район "Южен"

Студент от Пловдив влиза в затвора, хванали го с наркотици за близо 2000 лева

Това не е първата му присъда и макар да е признал вина, не е успял да се споразумее за условно наказание Пловдивски студент ще трябва да излежи 7-месечна ефективна присъда, след като е бил хванат

Съдът посече диригента Манукян, трябва да плати 50 000 лв. за свободата си

Мярката му за неотклонение беше потвърдена Пловдивският окръжен съд не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв

Почина бившият шеф на Здравната каса - пловдивчанинът д-р Глинка Комитов

Преди да се издигне до високия пост в София, той беше шеф на канцеларията на председателя на общинския съвет в Пловдив Красимир Орбетенов На 70 години д-р Глинка Комитов, бивш шеф на НЗОК

Ограничават движението около стадион "Христо Ботев" за мача на "канарчетата" с "Левски"

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите "Ботев" (Пд) и "Левски", която ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в събота, движението по бул. "Източен" ще бъде ограничено

>