Майката на осъдения пловдивчанин Гюнеш Али: Набедиха го, дано Англия да изгори

30.05.2024 19:55
Майката на осъдения Гюнеш Али - Магбуле Кадър: bTV

Майката на осъдения във Великобритания пловдивчанин Гюнеш Али твърди, че синът й е набеден. 

„Снимайте. Вижте къде живеем милионерите. Ето го, сина ми – и него го набедиха. Какво е това „тартор" – не знам?", казва майката на Али - Магбуле. 

Мъжът беше осъден днес на 7 г. и 3 месеца затвор за участие в схема за източване на близо 54 милиона паунда от социалната система във Великобритания. Останалите четирима участници в схемата също влизат зад решетките. 

Галина Николова е осъдена на 8 години и ще трябва да остане зад решетките поне четири години, преди да може да поиска освобождаване под лиценз. Съдията не прие аргументите й, че трябва да се грижи за двете си малки деца. Николова и Али са сочени като основни двигатели на продължилата близо 5 г. престъпна схема, довела до източването на 54 млн. паунда.

Партньорът на Николова – Стоян Стоянов пък ще трябва да изтърпи присъда от 4 години лишаване от свобада, като ще може да бъде пуснат под наблюдение най-рано след две години.

27-годишната Патриция Панева посрещна със сълзи присъдата си от 3 г. и два масеца. Съдията каза, че това е минималното наказание, което може да й даде, тъй като е била твърде млада, когато е попаднала в престъпната схема и не е била сред тези, които са вземали решения.

Единствено 53-годишната Цветка Тодорова бе освободена и подлежи на автоматично депортиране. Оказа се, че тя вече е изтърпяла повече от половината от присъдените й 3 години затвор. Веднъж тя се е опитала да напусне страната по време на разследването, но е била арестувана на летище Лутън в Лондон.

„Ти знаеш ли колко е кадърен? От нулата може да построи къща. Със строителство се занимаваше, това знам. Как може такова дете да бъде тартор? Англия да изгори, дано“, каза още Магбуле пред bTV. 

Петимата българи имат право да обжалват до 28 дни. През юли ще има и ново дело по техния случай, което ще определи какво от личното им имущество ще бъде конфискувано.

Други от От страната и света

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

>