Николай Крушарски: Над 250 души отказаха проби за алкохол и дрога, издирваме ги, за да може следващия път да е престъпление

30.05.2024 12:51 Димитър Мартинов
Николай Крушарски СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Лично издирваме шофьорите, отказали тест за алкохол и дрога, и им връчваме наказателните постановления. Така при следващ отказ вече ще е престъпление. Това каза шефът на столичната Пътна полиция Николай Крушарски при откриването на новия етап от националната кампания "Карай умно, стигни жив" на медийната платформа "24 часа".

"77 души са отказали алкохол, 177 не са искали да ги тестваме за дрога само в София от началото на годината", даде пример Крушарски. Издирваме ги и им връчваме наказанията. Така като ги хванем пак, ще е престъпление и да откажат проба. За нас това са убийците на пътя, посочи той.

"Не се стремим да наказваме обикновените водачи, които са забравили да си включат фаровете. Намалили сме проверките, но установените нарушения се покачват, добави шефът на столичната Пътна полиция.

И обясни, че при всяка катастрофа се гледа  връзката между човека, пътя и автомобила. "Ние сме се насочили към водача. Той трябва да осъзнае възможностите си, да знае възможностите на колата, на пътя, върху който шофира и чак тогава стигаме до МВР."

Други от От страната и света

Веселин Плачков за злоупотребите в театри: Това са частни случаи, не може да се обобщава

"За такава схема мисля, че и никой от колегите не е чувал, никой не знае за такава схема за източване на пари. Мисля, че става въпрос за частен случай, в който са намесени една-две структури"

Спасиха живота на гласа на "Биг Брадър" и "Стани богат" с 9-часова операция на сърцето

Животоспасяваща операция на сърцето е била направена по спешност наскоро на актьора Илия Георгиев. Наричат го "гласът" на риалити форматите у нас, защото озвучава зад кадър "Биг Брадър"

Калин Сърменов разкри схемата за точене на театри

Няма как за това да не са знаели в Министерството на културата, категоричен е директорът на Сатирата Всички знаем как се прави, но защо се мълчи, пита култовият актьор "Всички знаем как са се

Прокуратурата внесе искането за постоянен арест на Джейхан Ибрямов

Софийската градска прокуратура внесе в съда искане за постоянен арест на народния представител Джейхан Ибрямов. Това е станало около 10 часа. Очаква се съдът да насрочи заседанието по-късно днес

29 медицински сестри и акушерки получиха дипломи в сградата на Учредителното събрание

29 медицински сестри и акушерки от шестия випуск на Филиала на МУ - Варна във Велико Търново получиха своите дипломи На тържествената церемония присъстваха изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р

>