Златните момичета и Илиана Раева в клип на Георги Христов за България

26.05.2024 16:32
Георги Христов

Златните момичета и Илиана Раева кацат в България, Йордан Йовчев посреща на летището своите състезатели, Сашо Диков и внуците му грейват, когато от самолета слиза дъщеря му Петя и прегръща синовете си.

Всички те, както и много други популярни лица са герои в клипа на Георги Христов към най-новата му песен "Българийо, майчино обятие".

Самият Георги Христов също се връща в родината си, а на летището по стара българска традиция го посрещат с хляб и сол.

Текстът е на Джина Дундова, а музиката и аранжимента - на Димитър Гетов. Режисьори са Васил Стефанов и Стефка Николова, а продуцент и сценарист Игор Марковски.

Първоначалната идея на продуцента била да покани известни български музиканти да изпълнят заедно песента. Така се случило, че Георги Христов първи чул мелодията към новото парче, която действително е много хубава и вълнуваща. Не по-малко качествен е и текстът. Популярният певец вдигнал телефона и заявил, че иска сам да изпълни песента. В противен случай нямало да участва.

И нали е изключителен професионалист, за два дни научил песента и пристигнал за запис в студиото. Записал веднъж цялата песен, после два пъти само припева и всичко било готово. Екипът удивен разказва как други изпълнители правят по 10 повторения само на една фраза, докато се получи желания запис.

Впрочем така експедитивно и качествено е заснет и клипът, за да може да се завърти публично навръх 24 май.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>