Гражданският съвет за Колежа постави въпроси за довършването му

26.05.2024 13:14 24 часа Пловдив онлайн
Стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Снимка: Архив

Гражданският съвет за Колежа, в който влизат видни привърженици на "Ботев" (Пд) излезе  с публични въпроси към кмета на Пловдив Костадин Димитров и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов относно довършването на спортния комплекс.

Ето тяхното обръщение:
Кога ще бъде съставена комисия, която да предяви гаранционните претенции за вече приетите и въведени в експлоатация части от стадион „Христо Ботев" – нещо, за което алармирахме и лично г-н Борисов при последната ни среща на стадион „Христо Ботев". Нашият дом вече се руши, а измина само една година от първия ни мач на стадиона!
Кога ще бъде възложено на арх. Савов препроектирането на етап 1.2. и етап 2, за да бъдат приети вече извършените строително монтажни работи и да бъде променена функционалността на помещенията.
Кога ще бъдат започнати дейности по изготвянето на обществени поръчки, които да осигурят оборудване и СМР за стадион „Христо Ботев", които ще гарантират възможността за експлоатация по време на футболни събития от най-висок ранг?

Защо спряха седмичните оперативки и защо няма комуникация с представителя на граждански съвет?
Докога ще си затваряме очите за тоталния абсурд - инж. Атанас Чилингиров да обслужва интересите на строителната фирма, а не на проекта стадион „Христо Ботев"?
Докога ще си затваряме очите за представителя на строителната фирма в доскорошните оперативки, а именно бившия зам.-кмет на община Пловдив Пламен Райчев, който е възлагал на същия строител милиони общински и държавни средства, а и е и бивш началник на инж. Атанас Чилингиров?

Преди седмица строителят на Колежа  Илиян Филипов заяви, че си има държавни органи, които да се занимават със стадиона, а не сдружения.

Други от Футбол

Стартира кампанията за изграждане на паметник на легендата Динко Дерменджиев

Стартира същинската част от кампанията за изграждане паметник на легендата на "Ботев" (Пд) Динко Дерменджиев, съобщиха от клуба. За реализацията на инициативата Фондация „Фондация Жълто и Черно"

Ивелин Попов: Трябва малко повече вяра и "Ботев" (Пд) може да бъде най-високо

Капитанът на "Ботев" (Пловдив) Ивелин Попов даде интервю за клубната телевизия на "канарчетата", в което коментира сезона до момента. "В европейските мачове се представихме достойно

Официално! Гонзо изгони шефовете на съдиите в България

Очакваните промени в Съдийската комисия на Българския футболен съюз бяха официализирани днес. На страницата на централата беше обявено днес, че председателят на СК Давид Фернандес Борбалан

Четири фирми в битка за 45 млн. лева да строят трибуната на стадион "Локомотив"

Люта битка за 45 милиона лева - така може да се определи интересът към изграждането на централната трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив. 4 фирми са подали оферти за участие в обществената поръчка

Без победител в "железничарското" дерби, Локо (Пд) изравни в 79-ата минута

Капитанът на пловдивския тим Димитър Илиев изигра своя мач номер 300 с екипа на "смърфовете", получи подарък от легендата Христо Бонев "Железничарското" дерби между "Локомотив" (Пд) и съименника му

>