Ана Мария от Пловдив: Дойдох с фадрома на бала, за да ме видят всичкииии! (Снимки, видео)

25.05.2024 20:24 Радко Паунов
Ана Мария Георгиева току–що е слязла от кофата на фадромата.
Ана Мария Георгиева с приятеля си пред фадромата, която ги докара на бала.
Много е готинооо с фадромааа, викаше Ана Мария от Строителния техникум.
Фадромата, която докара абитуриентката, настанена в кофата.
Георги Бундов избра 94–годишна ретро кола за бала.
Рокни Студебейкър от 1930 година докара абитуриентът Георги Бундов.
Александра Богданова е твърдо решена да става полицай, защото държавната работа била най–добре.
Флора Амбарцумян беше придружена от кавалер. Абитуриентката от Хуманитарната гимназия в Пловдив ще учи английска филология в Пловдивския университет.
Ивета Добрева наблегна на горско зеления цвят, защото е убедена, че той е актуален.
Ивета Добрева (вдясно), Ана–Мария Кундева и техни съученички се канят да изкарат една незабравима вечер.
Йоана Перчева се отличаваше със стилна рокля.
Василена Ракева се отличаваше с готическа прическа, черна рокля и рокерски ботуши.
Василена Ракева е категорична, че ще продължи с архитектура.
Василена Ракева и Елица Спасова бяха заложили на черните тоалети.
Потокът от всевъзможни автомобили, превозващи абитуриенти, задръсти целия квартал "Кършияка".
Стилни абитуриенти очакват своята вечер.

Всеки наема нови коли, но моята е по–интересна, каза Георги, който пристигна с 94–годишен "Рокни Студебейкър"

Френетични възгласи, оглушителни викове, гърмежи, форсиране на двигатели от мотори, димки и парад на всевъзможни автомобили белязаха третата вечер на абитуриентските балове в Пловдив. Градът буквално се тресе от ревове и клаксони.

Целият квартал "Кършияка", където се намира един от знаковите хотели край река Марица, е задръстен. Изскачат екзалтирани госпожици и младежи, а полицията не смогва да въвежда ред.

Във високо вдигната кофа на фадрома се беше настанила елегантна дама в зелена рокля. Строителната машина бе окичена с балони и едва си проправяше път в огромната тълпа. Кофата бавно се спусна и от нея слезе 12–класничката от Професионалната гимназия по строителство и архитектура Ана Мария Георгиева.

"Избрах тази машина, защото е много готинооо и стилноооо! Събрах погледитееее!", беше във възторг зрелостничката. Тя позира пред машината, като вдигна нагоре дълбоката си цепка на роклята и след това наду свирката, която бе окачена на врата й.

Ана Мария още не е решила какво ще учи, смята да запише икономика. "Пожелавам си всичко да бъде, както аз желая и да успявам във всяко нещо", каза тя и се насочи към червения килим.

За разлика от своята съученичка  Георги Бундов от същото училище пристигна с 94–годишен "Рокни Студебейкър". Е, малко преди да пристигне до хотела, ретро машината, която иначе събра погледите на мнозина, прегря и се наложи да й отворят капаците. 

"Всеки наема нови коли, но тази е по–интересна", обясни пред "24 часа" избора си абитуриентът, който възнамерява да продължи образованието си в УАСГ с геодезия.

В дълга черна рокля с камъни и пайети се отправи към празненството Александра Богданова. "От Асеновград си я взех", обясни тя. Категорична е, че ще учи за полицайка, защото "държавната работа си е най–добре".

Флора Амбарцумян от Хуманитарната гимназия е категорична, че ще учи английска филология в Пловдивския университет. Тя бе заложила на стилен тоалет с изчистени линии.

Eдна пищна абитуриентка с червена рокля обаче прикова погледите. Щом слезе от G класа, Ана–Мария Кундева от Хуманитарната гимназия нададе глас: "Кой каза 1,2,3...". Усмихната и щастлива, тя обясни, че избрала този тоалет, за да изглежда като роза. Роклята е с кринолин и отзад се носи като шлейф. "Ще уча биотехнологии в Австрия", отсече Ана–Мария.

В тъмнозелена рокля с тюл и камъчета блестеше Ивета Добрева от Хуманитарната гимназия. С нея беше и кавалерът й Борислав. Зрелостничката е избрала психология в чужбина.

На фона на пищните тоалети едно нежно момиче се открояваше с хубава прическа, която отговаря на годините му и с изчистена, но много стилна рокля. Йоана Перчева бе избрала тоалет с телесен цвят, целият обсипан с бели пайети, които обаче не се набиваха натрапчиво. Надолу роклята завършваше с очертания на русалка. Йоана е възпитаник на Хуманитарната гимназия и ще учи психология в Пловдивския университет.

Докато потокът от скъпи и луксозни коли прииждаше, близо до входа на хотела бе застанала Василена Ракева от Професионалната гимназия по строителство и архитектура, а около нея момчета я заглеждаха. И имаше защо. Прическата й бе готическа в два цвята – яркочервено и черно. Тя се вписваше в тоалета й – също екстравагантен. "Корсетна рокля с бродерия и дантела", каза тя. Василена беше надянала рокерски ботуши в естествена кожа. Бижутата й бяха ръчно изработени. "Този тоалет подхожда на стила ми. Ще уча архитектура в УАСГ", каза тя.

Освен родителите и близките, които изпращаха абитуриентите, хора от квартала също бяха наизлезли да гледат пищните тоалети. Едни се радваха, други бяха по–критични.

"Какво геройство има да завършиш средно образование, че такава суета и толкова пари да хвърлят родителите за една вечер", недоумяваха жени на средна възраст.

А продавачка в един от магазините се оплака: "Толкова е силен шумът от викове, свирене, клаксони, форсиране на двигатели, че не се чува вътре клиентите какво искат".

Други от Новина в снимка

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този поп певец, станал популярен с песен, написана специално от баща му?

Отговорът на фотозагадката от 14 октомври е Владимир Ампов-Графа. 👉Въпросът беше: Кой е този поп певец, станал популярен с песен, написана специално от баща му

Фотозагадка: Кой е този поп певец, станал популярен с песен, написана специално от баща му?

Фотозагадка: Кой е този поп певец, станал популярен с песен, написана специално от баща му? Жокер: Дебютният му албум излиза през 1993 г., а в момента е едно от популярните лица на екрана

Светлинно шоу в небето: Кометата Лавджой ярка за дни, но пак след 80 000 г., северното сияние е кратко, но по-често (Обзор)

В понеделник след 19,30 ч около Варна за последно ще се вижда кометата Ярката комета Лавджой наблюдаваха звездобройци в Северозападна България в събота вечерта

Николай Денков бяга в „Маратон София 2024"

Народният представител Николай Денков сподели своето участие в Софийския маратон в публикация във Facebook. 41-вото издание на "Маратон София 2024", най-масовото спортно събитие в столицата

Полярно сияние в части от Северна България (Снимки)

Полярно сияние беше видяно в небето над части от Северна България, както и от Румъния и Молдова, в четвъртък вечер.  Полярните сияния, известни още като аурори, са оптични явления

>