Министър Цоков награди ученици с най-добри есета в конкурса "на учителя с любов"

24.05.2024 17:42

Тримата победители от конкурса за есе на Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" получиха наградите си от министъра и образованието и науката проф. Галин Цоков. „Продължавайте да творите и сбъдвайте мечтите си. Поздравления и за вашите учители, които Ви дават знание, вдъхновяват и подкрепят", каза той.

Първото място е за Александър Костов от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламарин" в София, второто за Белинда Мехмед от СУ „Сава Доброплодни" от Шумен, а третото за Илияна Станкова – СУ „Св. Св. Кирил и Методий", Велинград. Състезанието за ученици от 8 - 12 клас е за есе на тема „... че и ний сме дали нещо на света " и е част от конкурса „На учителя с любов" на Синидкат "Образование".

Останалите категории са за най-добра рисунка на тема на тема „24 май, за разказ на тема „Обичам те, роден език!" и есе за учители на тема „Мисията учител". Наградите за най-добра рисунка връчи председателят на Синдикат "Образование" д-р Юлиян Петров.

Преди церемонията бяха поднесени цветя пред мемориалния знак, почитащ достойнството и авторитета на българския учител и в памет на най-голямата учителска стачка през 2007 година.

268 УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ ПОЛУЧИХА ПОЧЕТНОТО ОТЛИЧИЕ „НЕОФИТ РИЛСКИ" НА МОН

268 учители, директори и заместник-директори са тазгодишните носители на почетното отличие „Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката за своите професионални постижения. На 24 май на церемония пред Народния театър министър Галин Цоков връчи грамотите на наградените педагогически специалисти от София. „Благодаря Ви за неуморния труд, за възрожденската идея, че можете да бъдете полезни на децата. Вие не само давате знание, но и ги вдъхновявате", каза проф. Цоков.

Началникът на регионалното управление на образованието в София д-р Ваня Кастрева връчи наградите на РУО за принос и заслуги към столичното образование.

За 13-та поредна година РУО София-град организира празничен концерт, посветен на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В концерта взеха участие стотици деца и ученици от столичните образователни институции.

На празника присъстваха също заместник-министрите на образованието и науката д-р Емилия Лазарова и Таня Михайлова, началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска, Диян Стаматов, председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета, д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа", директори, учители и ученици.

Други от Просветни

Цоков: В над 370 училища се строят нови спортни площадки

В 205 училища ще бъдат създадени изцяло нови спортни площадки на открито, а в други 171 образователни институции тези пространства ще бъдат изцяло обновени. Инвестират са над 50 млн

520 студенти от българската общност в Украйна са приети тази година

Общо 520 студенти от българската общност в Украйна са приети като първокурсници във висши училища в България през тази академична година. Други 34 наши сънародници от Украйна са записани да учат

28 октомври ще е неучебен ден

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това е разписано в заповед на министъра на образованието и науката проф

10 хил. деветокласници с нова дата за теста ала PISA, не им тръгна платформата (Обзор)

Имат право и да не ходят, оценката не е задължителна. Останалите 45 хил. минаха първото у нас изцяло електронно изпитване във формат, който да ги подготви за международния

Галин Цоков обсъди образователните връзки и отношения с посланика на Испания у нас

Испания е страната с най-много български неделни училища. Техният брой е 53, като много от тях получават подкрепа от местните власти. Това стана ясно по време на среща на служебния министър на

>