Просветният министър: Имал съм тройки и четворки, бягал съм от час

24.05.2024 08:27
Галин Цоков СНИМКА: Пресцентър на МОН

"Двойка не съм имал, но тройки и четворки съм имал. Моята майка бе начална учителка и продължавах вкъщи", призна просветният министър Галин Цоков пред Нова телевизия. "Бягал съм от час, но цигари не съм пушил", допълни той. Занесе в студиото "Рибния буквар" на Петър Берон, който става на 200 години, и избраните разкази на Иван Вазов.

570-580 ученици са засегнати от липсата на диаграми в матурата по български език. Това са 16 училища в 10 области, призна той за грешката на матурата, обясни той.

За проблема със записа на матурата по английски и немски се проверява. Можело е това да стане и с учители, които да прочетат текста на децата, допълни министърът. "Този проблем е всяка година. Слез зрелостните изпити ще има цялостен анализ и ако случайни условия влияят, и техниката да се лицензира от МОН", допълни той. "Всеки отделен случай ще се гледа самостоятелно. Има видеонаблюдение, но то е без звук", каза министърът.

Министерството държи 125% от брутната средна заплата да е учителстката. Според него при младите има сериозен интерес у младите да стават учители.

Преведени са над 40 милиона лева на университетите вчера. Сега се търсят промени в Закона за висшето образование, за да се приближи студента до бизнеса.

Други от От страната и света

Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в село Узунджово за два дни

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Вижте последните мигове на лидера на "Хамас" (Видео)

Видео на последните мигове на убития вчера лидер на "Хамас" Яхия Синуар беше разпространено из социалните мрежи. То е заснето с дрон от мястото, на което е бил ликвидиран

В Пловдив събират безплатно старите електроуреди

В стремежа си да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, Община Пловдив предлага безплатна услуга по събиране на

Митничари задържаха 5000 кутии контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"

Митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излезе на свобода

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на свобода след решението на Софийския градски съд, но отказа какъвто и да било коментар пред медии

>