Приятели по чашка си спретнаха скандал в Садово, съдът глоби единия

21.05.2024 21:15 Никола Михайлов
Районен съд- Асеновград

В дъното на свадата са обвинения за откраднат телефон

Истински цирк разиграха след пиянска нощ двама приятели в Садово. Двамата нарушавали обществения ред и се наложила намесата на служители на реда.

Около 8 ч. вчера в полицейския участък постъпил сигнал за грозни сцени на площада. Тъй като мястото се намирало на стотина метра от тях, екип униформени веднага се отзовали. Там заварили двама мъже, които крещели, псували се и се блъскали един друг. Единият полицай им разпоредил да спрат, но те не се съобразили. Последвала покана да отидат в участъка, за да изяснят какво е станало, но те отказали. 

По-агресивният от двамата мъже заявил на полицаите да си гледат работата. "Кои сте вие", питал ги той и им казал, че "сега ще видят какво ще стане". След няколко устни разпореждания да идат в сградата на МВР, в крайна сметка мъжете отишли, но там също продължили арогантното си поведение. 

Свидетел на всичко станала служителка от баничарница в града. Тя познавала двамата и разказала, че около 7,40 ч. те се появили пред работното ѝ място видимо пияни. Взели си закуски и седнали да хапнат, при което единият - 38-годишен, обвинил другия, че му е задигнал телефона, докато цяла нощ пиели алкохол в дома на втория. Той от своя страна отговорил, че нищо не е крал. Приятелят му по чашка обаче така и не повярвал, започнал да блъска по масата и да настоява. Обвиненият мъж се афектирал, започнал да крещи и така се стигнало до свадата. Продавачката и друг клиент им направили забележка, но почерпените мъже не се кротнали и се наложило да викат полиция. 38-годишният бил инструктиран да отиде в участъка, а по-агресивният му опонент бил откаран с патрулка. 

След като продължили да се разправят и в сградата на полицията, пристигналият пеша мъж бил задържан. Съставен му е акт за констатиране на проява на дребно хулиганство, въз основа на който Районният съд в Асеновград му е наложил глоба в размер на 100 лв. 

Размерът на санкцията е минимален, тъй като мъжът работи като социален асистент на минимална заплата, върху която е наложен запор. Освен това той сам се грижи за болния си брат. 

Други от Регион

Общинарят Вълков от Пазарджик влезе в НС за 3 заседания, в почти всеки мандат има депутат за 1 ден (Обзор)

Само за 3 пленарни заседания ще е депутат в 50-ото НС Валери Вълков от Пазарджик. Досегашният общински съветник положи клетва на мястото на Екатерина Захариева

Майка се хвърли с бебето си от третия етаж на хотел, бягала от ревнивия си мъж (Обзор)

Детето е със строшен череп, жената останала невредима Експертиза ще покаже дали има психични проблеми Разследват опит за убийство 20-годишна жена скочи заедно с детето си на година и половина от

20-годишен водач е в болница след удар в камион на входа на Ягодово

Микробус се е блъснал в тежкотоварен камион на кръстовището на входа на пловдивското село Ягодово. 20-годишният водач на буса е откаран в болница, на този етап не е ясно какво е състоянието му

Замесените в побой и заплахи заради чатове кмет на хисарско село, синът му и негов приятел остават в ареста

Могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив                                                                                                                           

Нови луксозни жилища от PIMK BUILD

Строителната компания ПИМК Билд е утвърдена с години опит и ви предлага нови, модерни сгради съчетаващи високо качество, стил и иновации. Доверете се на лидерите в бранша и открийте мечтания дом

>