Общинският съвет в Ловеч трябва да реши приема ли дарението на Гриша Ганчев

20.05.2024 14:13 Росица Христова
Общинският съвет в Ловеч ще решава дали да се приеме в дарение градски стадион и тренировъчните игрища. Снимка: Архив

Да се приеме в дарение градският стадион и цялата тренировъчна база на "Ловеч спорт 96" АД с прилежащите й терени и сгради предлага на Общинския съвет кметът Страцимир Петков. Това съобщи той на пресконференция днес.

Предложение за това е постъпило в Община Ловеч от изпълнителния директор на дружеството. Става дума за пет поземлени имота, придобити от "Ловеч спорт 96" чрез направена от Община Ловеч като акционер апортна вноска в капитала на дружеството.

Друг недвижим имот (едно от тренировъчните игрища), придобит от дружеството отново чрез апортна вноска на Общината, ще бъде предоставен в нейна собственост срещу публично вземане заради задължения на "Ловеч спорт 96", които данъчната му оценка покрива.

Кметът изтъкна, че предвид факта, че Общината не разполага с достатъчен брой спортни обекти за удовлетворяване на заявените потребности за осъществяване на спортни дейности и развитие на спорта, ще бъде целесъобразно дарението да бъде прието.

Мажоритарен собственик на "Ловеч спорт 96" е "Литекс Комерс" АД, което дарява и сграда в центъра на града, продадена му от Общината през 2006 г. Намерението му е да бъде прекратено публично-частното партньорство.

"Ловеч спорт 96" е създадено с цел строителство и експлоатация на футболен стадион и развитие на футбола като спорт в Ловеч, в това число създаването и функционирането на футболен клуб. Затова Община Ловеч придобива и "Литекс" - Ловеч, без задължения. Кметът Петков заяви, че има визия за поддържането и администрирането на футболния клуб, най-вероятно с участие в група "В" и с друго име, като ще се разчита и на спонсори. Водени са разговори за членове на новия управителен съвет - сред тях и хора от бизнеса, който ще вземе решенията за бъдещето на клуба.

Предложенията на кмета ще бъдат разгледани от постоянните комисии в общинския съвет утре, а окончателното гласуване е на сесията на 30 май.

Други от От страната и света

Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в село Узунджово за два дни

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Вижте последните мигове на лидера на "Хамас" (Видео)

Видео на последните мигове на убития вчера лидер на "Хамас" Яхия Синуар беше разпространено из социалните мрежи. То е заснето с дрон от мястото, на което е бил ликвидиран

В Пловдив събират безплатно старите електроуреди

В стремежа си да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, Община Пловдив предлага безплатна услуга по събиране на

Митничари задържаха 5000 кутии контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"

Митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излезе на свобода

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на свобода след решението на Софийския градски съд, но отказа какъвто и да било коментар пред медии

>