След удара със загинал PR-ът на Кирил Петков - Найо Тицин, открито описва и показва ужаса (Обзор)

16.05.2024 23:15
Силата на удара личи от смачканите автомобили.

Мъж загина след катастрофа с автомобил на НСО, с който съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков е пътувал към среща от предизборната кампания на партията във Варна.

Заедно с лидера в колата е бил пиарът Найо Тицин. И именно той пръв открито съобщи и показа - със снимки, ужаса на пътя.

Информация преди официалната бе публикувана във фейсбук страницата на ПП.

“Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство”, бе съобщено в поста.

В автомобила са пътували мъж и жена на възраст над 60 г., предал е от мястото на катастрофата Тицин. От ПП информираха бързо и открито и че “полиция е пристигнала веднага, има пострадали”.

От Националната служба за охрана също потвърдиха, че според информацията, с която към 19 ч разполагаха, автомобилът на възрастната двойка е отнел предимство на колата, в която е бил Петков. Самият той не е пострадал.

Ранен обаче е бил и шофьорът от НСО. 37-годишният служител е стабилен, с наранявания на главата и крайниците.

С опасност за живота е 58-годишната жена

от аудито. Тя е получила тежка съчетана травма, съобщават от болница “Света Анна” във Варна.

Колата на двойката е излязла от второстепенен път, не е спряла на знак “Стоп”, съобщиха по-късно от варненската полиция. В колата на НСО е имало 4-ма души. На мястото са пристигнали военен прокурор и следовател, какъвто е редът при инциденти със службата.

Експертиза ще изяснява скоростта, с която са се движели двете коли.

Кирил Петков и Найо Тицин са изпаднали в шок, споделиха съпартийци. Събранието на ПП във Варна, на което по това време пред пълната зала вече е говорел акад. Николай Денков, е било прекратено.

Петков снощи пусна и своя разказ.

Като бивш премиер той има право да

ползва транспорт от НСО за 4 години. Охраната му обаче бе снета.

По същото време на предизборни срещи, но в другия край на страната - в Сандански и Петрич, бе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Който със сигурност веднага е узнал за инцидента, но не си позволи да го коментира с актива.

“Да пази Господ! Който не кара, той не катастрофира”, бе лаконичният коментар на Борисов пред репортери.

Преди кампанията колата на другия съпредседател на ПП Асен Василев попадна във верижна катастрофа на магистрала “Тракия”, а преди година кола на парламента, в която се возеше лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, се удари в камион. Той бе ранен в рамото и гърдите.

Лидерът на ПП: Ще помагам на близките на загиналия, моля се на Бог жената да оцелее. Спирам кампанията

Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор.

Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер, катастрофира на влизане в Аксаково. Возех се на задната седалка и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал. “Бърза помощ” дойдоха много бързо на място, както и пожарникарите, които успяха много професионално да разрежат колата, за да извадят пострадалите. Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни, въпреки че и те бяха с някакви травми. Реално обаче без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим.

Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха, трябва да са във всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим!

Сега отидох и до болницата, където жената е приета. Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота. Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота ѝ. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време. Медицинският персонал бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ.

Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ, от която имат нужда.

Ще спра предизборната си кампания, докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!

Други от От страната и света

Васил Терзиев: С отварянето на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук

Пожар в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи  директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе комисар Светослав Войчев, цитиран от БТА

Украинка задържана за домашно насилие в София, счупила носа на гаджето си

Украинка наби гаджето си в София и му счупи носа. Случаят е от вчера. 40-годишният мъж отишъл в "Пирогов" с фрактура на носа и рана на лявата мишница. Разказал, че жената

БАБХ с допълнителни мерки срещу шарката по дребните преживни животни

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на шарката по дребните преживни животни в определени области на страната от днес

Възрастен с 4 апартамента задлъжня с 1,5 млн. лв. дни преди да почине

Заможен мъж с 4 апартамента се оказва длъжник за 1,5 милиона лева след смъртта си, става ясно от разследване на Нова тв. Няколко месеца след кончината на 77-годишния художник Стефан Родев

>