Кирил Петков след катастрофата: С лост отворихме вратите на другата кола, за да стигнем до хората

16.05.2024 20:48
Катастрофа с Кирил Петков край Аксаково, Варна СНИМКА: Орлин Цанев
Катастрофа с Кирил Петков край Аксаково, Варна СНИМКА: Орлин Цанев

Кирил Петков изказа съболезнования, след като по-рано днес участва в катастрофа, при която загина мъж. Той благодари на хората, които заедно с него са отворили вратите на другата кола, за да стигнат до хората.

"Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор.

Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер, катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал", написа Петков в своя фейсбук профил.

"Бърза помощ дойдоха много бързо на място, както и пожарникарите, които успяха много професионално да разрежат колата за да извадят пострадалите.

Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да се стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни въпреки, че и те бяха с някакви травми.

Реално обаче без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим.

Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха, трябва да са в всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим!

Сега отидох и до болницата, където жената е приета в момента. Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота.

Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота й. Дал съм телефона си на директора на болницата ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време.

Медицинският персонал в болницата бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ, която оказаха на жената.

Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ от която имат нужда.

Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството е направено.

Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!"

Кирил Петков не е пострадал, обясниха от Националната служба за охрана. Но 37-годишният водач на колата е приет в болница. Състоянието му е стабилно, въпреки че има травми на главата и крайниците.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който е на мястото на инцидента.

Шофьорът на аудито, което е отнело предимството на джипа на Кирил Петков, е починал. В болница е настанена 58-годишната жена, возила се в автомобила. Тя е с опасност за живота, тъй като е получила тежка съчетана травма, съобщават от болница "Света Анна" във Варна.

По-късно стана ясно, че Петков е пътувал към предизборна среща, когато е станал сблъсъкът.

Други от От страната и света

Пожар гори край НДК

Пожар гори край Националния дворец на културата в София. Запалил се е "Макдоналдс" до Моста на влюбените. На място има пожарна, не се съобщава за пострадали или сериозни щети, съобщава фокус

В Павликени вече не купуват булки на 14-15 г. – навън научиха, че трябва да имат граждански брак

Плащат си местните данъци, изискват пътища и добри условия за живот Във Върбовка казват за махалата на емигрантите, че е Кварталът на богатите Почти всяка година има по 2-3 деца

Украински ресторанти в редица градове на Япония осигуряват работа на бежанци от войната

Ресторанти, управлявани от украински бежанци, се появяват в различни градове на Япония, предаде Киодо. Две и половина години след началото на войната в Украйна украинските бежанци търсят стабилни

Софиянец се удави в язовир "Дяково", прилошало му докато плува

57-годишен мъж от София се удави в язовир "Дяково" около 14 часа днес, след като му прилошало, докато плува, и за броени секунди изчезнал от повърхността на водоема

„Демокрация за права и свободи” не била уведомена официално да доказва, че ДПС не е част от коалицията

Не бяхме уведомени официално, че трябва да докажем, че ДПС не е част от коалицията „Демокрация за права и свободи". Няма такова писмо, има имейл, но очакваме от ЦИК да започнат да слагат входящ

>