Министър Мария Павлова и Тервел Пулев наградиха победителите в 12-ия боксов турнир за затворници

16.05.2024 17:45 Кирил Борисов
Министърът на правосъдието Мария Павлова се качи на ринга, за да връчи медали.
Хористите на затвора пеят "Върви народе възродени".
Венцислав Дамянов нанася силен удар, но загуби от противника си.
Участниците спазваха правилата и се поздравяваха след двубоите.
Министър Павлова (първата вляво), директорът на ГДИН Ивайло Йорданов и боксьорът Тервел Пулев (вдясно) слушат химна, който звуча преди старта на състезанието.
Гайдарят Лазар Керемедчиев поздрави участниците и публиката.
Лишените от свобода в публиката подкрепяха любимците си.

С ръкавици срещу наркотиците и агресията. Това е мотото на 12-ия боксов турнир между затворите в България, който се проведе в столицата.

Лишени от свобода премериха силите си на ринга в двора на Софийския затвор. Министърът на правосъдието Мария Павлова наблюдава лично гладиаторските битки и връчи медали на участниците.

Преди боксьорите обаче се изявиха творците. Хора на затвора. Това е двузначното име на хористите, които излежават присъди. Заради наближаващия празник на писмеността и културата те изпълниха "Върви народе възродени" пред пълната трибуна със съкилийниците им, дошли да гледат и боксовите мачове.

"Участието на лишените от свобода турнира има ефект за социализацията им. Чрез спорта обмислят престоя си тук. Не всеки може да участва. Изискването на организаторите е да нямат наказания и да полагат старание да се поправят", каза министър Павлова. 

Традиционно състезанието се организира от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и легендите на българския бокс Цветан Хаджииванов и внукът му, който носи неговите имена. Двамата организират и боксов турнир за служителите на главната дирекция.
Тервел Пулев също уважи събитието в затвора. Той поговори със състезателите, изгледа мачовете и връчи медали. 
"Състезанията им помагат да преосмислят пътя си. На ринга има правила. Противникът се уважава. Тези хора имат нужда от подкрепа и мотивация. Затова съм тук. Трябва да се дава на спорта, не само да се взема от него", каза Тервел Пулев.

Най-много медали спечелиха боксьорите в райета от София. Втори останаха тези от белене, а трети са варненци. На състезанието като треньор беше и Любомир Делев, който преди две години участваше като лишен от свобода, но вече е изтърпял присъдата си. 

Награди на победителите връчиха също директорът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Ивайло Йорданов, както и шефа на Софийския затвор Васил Кордев. 

Други от От страната и света

Пожар гори край НДК

Пожар гори край Националния дворец на културата в София. Запалил се е "Макдоналдс" до Моста на влюбените. На място има пожарна, не се съобщава за пострадали или сериозни щети, съобщава фокус

В Павликени вече не купуват булки на 14-15 г. – навън научиха, че трябва да имат граждански брак

Плащат си местните данъци, изискват пътища и добри условия за живот Във Върбовка казват за махалата на емигрантите, че е Кварталът на богатите Почти всяка година има по 2-3 деца

Украински ресторанти в редица градове на Япония осигуряват работа на бежанци от войната

Ресторанти, управлявани от украински бежанци, се появяват в различни градове на Япония, предаде Киодо. Две и половина години след началото на войната в Украйна украинските бежанци търсят стабилни

Софиянец се удави в язовир "Дяково", прилошало му докато плува

57-годишен мъж от София се удави в язовир "Дяково" около 14 часа днес, след като му прилошало, докато плува, и за броени секунди изчезнал от повърхността на водоема

„Демокрация за права и свободи” не била уведомена официално да доказва, че ДПС не е част от коалицията

Не бяхме уведомени официално, че трябва да докажем, че ДПС не е част от коалицията „Демокрация за права и свободи". Няма такова писмо, има имейл, но очакваме от ЦИК да започнат да слагат входящ

>