Рангел Бизюрев: Митко падна на земята и каза: Спри, много лошо ме удари

16.05.2024 11:23 Никола Михайлов
Рангел Бизюрев разказав подробно за убийството на Митко от Цалапица.

Обвиненият в убийството на младежа хвърли светлина върху участието на близнаците Динкови в престъплението

За жестокия побой, нанесен на Митко от Цалапица, разкри нови детайли Рангел Бизюрев пред Районния съд в Пловдив днес. Той се яви като свидетел по делото срещу близнаците от селото Борислав и Валентин Динкови, обвинени, че са му помогнали да зарови тялото на Малинов и да се прибере. Това престъпление се води лично укривателство, но близките на жертвата подозират, че участието на братята в самото убийство е сериозно.

Според Бизюрев единият от близнаците - Борислав Динков, предложил тялото на убития Митко да бъде сложено в багажника на колата след побоя. 

Пред съда Рангел разкри още подробности  от фаталната вечер на 20 юли м.г. Първоначално той бил на барбекю с приятели, където разбрал, че 24-годишният Малинов говорил лошо за него.

"Думите бяха "тая дълга мастия", "тоя боклук". Това ми го каза Йордан Кунгеров", обясни Бизюрев. Той се изненадал, тъй като не поддържал контакт с Митко и не виждал причина той да се изказва така по негов адрес.

Те действително се познавали, но в последните две години не контактували, тъй като Бизюрев живеел ту  България, ту в Германия. След прибирането си в Цалапица миналата година Рангел се видял само два пъти с Малинов случайно.

"Когато разбрах, че е говорил тези работи за мен, това много ме ядоса. Заболя ме. Тогава помолих Борислав да му пише, за да се видим", каза Бизюрев пред съда. Двамата тръгнали към дома на Митко, като Рангел слязъл малко преди къщата на младежа. Борислав отишъл сам, за да го доведе.

Бизюрев попитал Димитър защо го е псувал, но той отказал да отговори. Тогава Рангел го ударил няколко пъти в торса. Малинов също посегнал, но неуспешно. "Той падна на земята и каза: Спри, много лошо ме удари. Аз се качих в колата и го видях да става", обясни Бизюрев.

Мерцедесът на Борислав излязъл на главната улица в селото, после обърнал обратно и двамата мъже видели Митко да лежи на 20-ина метра встрани без признаци на живот.

Рангел проверил пулса на пострадалия и отишъл при Борислав. Казал му, че нещо не е наред и че май Митко е починал. Близнакът слязъл от колата и също погледнал трупа. Посъветвал Бизюрев да вземе телефона на младежа, да извади сим картата и да счупи апарата. Борислав закарал Рангел до канал край селото, където той изхвърлил телефона и документите на Митко, след което се върнали при тялото.

Малинов лежал безжизнено на същото място. Борислав отворил багажника на колата, натоварили тялото и потеглили, после се обадил на брат си да донесе кирка и лопата. Валентин дошъл с друга кола, донесъл инструментите и така Рангел и Борислав заровили Митко.

Валентин не участвал, но на другия ден се обадил да каже, че са нахвърляли отгоре строителни отпадъци, за да не си личи къде е копано.

Очаквайте подробности!

Други от Регион

Сметище с оборски тор в Маноле гори, пушекът се носи из Пловдив, в селото рипат хоро (Видео)

Задушлив пушек на оборски тор се носи из целия Пловдив, а причината за него е горящото от три дни сметище край фермата за патици в Маноле. Вятърът разнася дима и потърпевши са и съседните села Рогош

Как на Перперикон пренасяли жертви на боговете?

Тези дни представих последните открития от най-мащабните проучвания на свещения скален град Перперикон, които се провеждат през лятото и есента на 2024 г

Един тон безплатни червени чушки от Първомай получиха жителите на родопското село Забърдо (Снимки)

Осигурени са от Стефан и Евгений, които са родом от кърджалийското с. Падина, но живеят в Първомай и там отглеждат пипера Така жителите на високопланинското село се сдобиха с безплатна зимнина

Земетресение до Девин

Земетресение с магнитуд от 2,9 по скалата на Рихтер беше регистрирано в България. Трусът е бил в близост до град Девин. Той е с дълбочина от 12 км и е регистриран в 9,12 ч тази сутрин

Тир се вряза в мантинелата на магистрала "Тракия" край Пловдив

Тир се е врязал в мантинелата в лявата лента на 123-и километър на магистрала "Тракия" в посока София край село Царацово. Катастрофа има и в обратната посока - към Пловдив, но на 101-ия километър

>