Кметът на Враца към Борисов: Доверявайте се на хора, които ни подкрепят, а не ни ритат (На живо)

15.05.2024 18:07
Кметът на Враца Калин Каменов откри предизборно събитие и се обърна към Борисов.

Хубаво беше последното правителство да ни помага, както правителството на г-н Борисов до 2020 г., а получихме по-скоро репресии и санкции. Затова ни се иска, г-н Борисов, да се доверявате на хора, които ни подкрепят, а не ни ритат в кокалчетата.

С това обръщение към лидера на ГЕРБ кметът на Враца Калин Каменов откри предизборно събитие на партията с участието на Борисов.

Пред препълнената зала излезе водачът на листата, областен координатор на ГЕРБ във Враца и депутат Красен Кръстев, който призова за победа и представи всеки един от кандидатите в листата.

След него в листата е Мартин Харизанов - координатор на младежката организация на ГЕРБ в областта и депутат в 49-ия парламент. Трети е Мирослав Аспарухов - председател на местното читалище. Четвърти пък е адвокат Стефан Плешоев от Козлодуй. Пети е лекарят на годината за 2023 г. Емил Миленков. Шестият е представител на СДС и майстор на спорта - Дамян Петров - национален треньор по автомоделизъм. Седми е от Криводол - предприемачът Илиян Еленков. Осем е за дама - зооинженерът Марияна Петкова от Мизия. Девети е Пламена Цветанова - председател на Жени ГЕРБ. Десетият е от Борован - социалният експерт Яна Бецинска.

"България има нужда ГЕРБ да победи с много, за да върнем нормалността и авторитета ѝ в чужбина. Когато говоря с хора, които се чудят за кого да гласуват, им казвам да съпоставят времето, в което управляваше ГЕРБ, и времето, в което управляваше "Промяната". От едната страна са видимите резултати, а от другата - фалшификатите на ПП, отбеляза досегашният евродепутат Асим Адемов.

Той даде няколко примера - по времето на Борисов се строеше "Дунав мост" 2. После ПП обещаха още мостове, но дори не ги нарисували, за да ги видят хората.

"По времето на ГЕРБ се увеличиха заплатите на българските учители и се върна авторитетът им. А после Асен Василев си позволи да ги обиди и им каза, че ходят на работа със скъсани чорапогащници. Срамно изказване", коментира Адемов.

Водачът на евролистата Росен Желязков пък разчете, че късметчето, паднало се на Борисов във Враца с капучиното му, май предвеща успех на партията на изборите на 9 юни. 

Желязков изчете късметчето на предизборно събитие на партията: "Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво". И предположи, че това е не просто късмет, а предзнаменование. "12 години правителствата на г-н Борисов садяха дървета", каза Желязков, който води листата на партията за Европейския парламент.

"Черната кампания има обратен знак", предупреди Желязков политическите си опоненти, които си правели кампания на гърба на ГЕРБ.

България има нужда в резултат на тези поредни избори да постигне стабилност - не само растеж, но и стабилност на отделните институции, на работата на органите, на взаимоотношенията на хората в социалната сфера, на поколенията и стабилност за утрешния ден, а не просто взиране в пропагандата на хората, които мислят, че само игра със страховете на хората е печелившия подход, посочи Желязков.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

Украинка задържана за домашно насилие в София, счупила носа на гаджето си

Украинка наби гаджето си в София и му счупи носа. Случаят е от вчера. 40-годишният мъж отишъл в "Пирогов" с фрактура на носа и рана на лявата мишница. Разказал, че жената

Възрастен с 4 апартамента задлъжня с 1,5 млн. лв. дни преди да почине

Заможен мъж с 4 апартамента се оказва длъжник за 1,5 милиона лева след смъртта си, става ясно от разследване на Нова тв. Няколко месеца след кончината на 77-годишния художник Стефан Родев

Полк. Елин Алексов за авиокатастрофата на 13 септември: Картината беше зловеща

По думите на ръководителя на Военно-апелативна прокуратурa всичко се е случило в рамките на седем секунди „Никой не знае какво се е случило в съзнанието на тези две момчета

Любомир Кючуков: Обикновено убийството на палестински лидер води до нов, по-радикален

Как ще се отрази ликвидирането на лидера на "Хамас" върху организацията и върху Близкия изток, предстои да видим. Практиката показва, че убийството на всеки палестински лидер обикновено води до

Сдружение „Дете и пространство" отбеляза 20 години всеотдайност и грижа за деца и младежи с увреждания

20 години от създаването си отпразнува Сдружение „Дете и пространство". Юбилейният концерт под надслов „Щастливи срещи" се състоя в зала „Филхармония" и в него участваха деца и младежи

>