Венелин Венков сравни напускането на "Ку-ку бенд" с живот след затвор

14.05.2024 14:44
Венелин Венков Кадър: bTV

Невена Цонева и Венелин Венков, които бяха част от екипа на "Ку-ку бенд", разказаха за своето напускане на групата и причините за това решение.

"Тези, които са гледали „Изкуплението „Шоушенк" – там накрая затворниците ги пускат след 30-40 години и не знаят какво да правят със свободата си. Повечето се бесеха там, където си правеха чертичка и си пишеха имената. При мен не е чак такова положението, но и аз съм бил 30 години в една организация", споделя Венко пред bTV по повод на раздялата си с Ку-Ку бенд и Слави Трифонов.

„Бях на график от понеделник до петък всяка седмица", признава той и добавя, че сега му е трудно да свикне с тази промяна и повечето свободно време, на което се радва. 

За решението да напуснат бенда, Невена Цонева допълва, че им  е отнело дълго време да го обмислят. „Аз само 7 години съм била в Ку-Ку бенд. Не е лесно или леко взето решение. В края на краищата беше категорично", уточнява тя.

За това решение Венков споделя, че не иска да изпада в подробности.

„Не се чувствам добре там последните години. Това, което е там вътре в Ку-Ку бенд в момента не е това, което беше преди, всичко е съвсем различно. Говоря конкретно за групата, това не е същото, в което съм аз живяло толкова години. Най-вече Слави го няма в групата. Тя е негова, никога не е оставил никого под никаква форма, но той вече не е част от групата. Сега просто си вършим професионално нещата", каза Венков.

„Това е прекрасно, но е вече не е моето. Моето е да правим песни с тази група, както сме правили дълги години, а ние вече не правим песни и албуми. Много ме мъчи това и исках да приключа", каза той.

На въпроса да коментира политическото отклонение на Слави от шоубизнеса в последните години, Венков отговаря: „Крайно аполитичен съм, не ме интересуват тези неща. Всеки си взима решения сам за себе си", заявява той.

„В един момент решихме, че е по-важно за нас да обърнем внимание на детето, отколкото да се занимаваме с това, с което сега", каза той. 

Невена Цонева допълни, че обстоятелствата за това са много и че не са едностранни, защото са настъпили и промени в личен план. 

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>