Красимира Трифонова помоли съда за човечност, не била удушила Пейо, разхождала кучето си със съседка (Обзор)

13.05.2024 21:00 Цветелина Танкинска
Красимира Трифонова крие лицето си в съда.

Бившата консулка на България в Тайланд Красимира Трифонова, която е обвиняема за убийството на зет си Пейо Пеев, твърди, че във фаталната вечер не е била в колата му и не го е удушила с ръце. Пред Софийски градски съд тя обясни, че във фаталния 18 януари е излязла навън със сеседка, за да разходи кучето си. Трифонова помоли за "човечност" и поиска по-лека мярка, но молбата й не бе уважена от магистратите.

"Ще съдействам за разкриването на това покушение - защити се тя в съдебната зала. - Пейо беше мой зет, обичаше ни. Аз не съм се месила в отношенията им и не съм убивала никого."

Според адвоката й обвинението се базира на първите сведения, който е дала пред полицията без да има защитник. Диктували й какво да пише, заплашвайки, че внуците й ще бъдат дадени на други хора. Прекарала повече от 30 часа без право на телефонно обаждане и защитник.

"Виковете и крясъците на дъщеря ми от другата стая бяха повече от ужасни - спомни си Красимира. - Бях заплашена, че Габриела ще бъда убита."

Красимира допълни, че дядо й е бил съдия, а тя е заемала все отговорни постове.

"Биографията ми е доказателство, че няма да се укрия. Аз трябва да ходя на работа. Сега майка ми и сестра ми поемат всички разходи, което е непосилно за тях. 4 месеца съм в ареста, с мен не се провеждат разпити и действия."

Задържаната за смъртта на Пеев твърди, че в момента изземват насилствено имуществото й чрез заплахи към близките й.

Според нейния адвокат тя била жертва, а не извършител на престъплението.

"Лицето, за което се твърди, че е убила, само е потеглило и телефонът му се е движел още 12 часа преди да изчезне", обясни юристът. И допълни, че се налага да бъде направена съдебномедицинска експертиза, тъй като клиентката му не се чувствала добре здравословно. Прокурор Виолета Желева отвърна, че не се налага такава, тъй като Трифонова е преглеждана и настанявана в отделение, където всичките й показатели били добри.

Съдът отхвърли молбата й като неоснователна, тъй като нямало данни за влошено здраве. Изписани са й антидепресанти и терапия и не се е налагало хоспитализация.

Прокуратурата заяви още, че има достатъчно доказателства за това, че Трифонова е участвала в убийството на зет си Пейо - сводетелски показания, протоколи за оглед, всякакви видове експертизи. В жабката на колата на Пеев е намерен и USB кабел, върху който е установено ДНК на Красимира. Такова е имало и по ключа на автомобила на мъжа.

Други от От страната и света

Николай Николов: 98% от всички клетки бяха задействани при тестването на BG-ALERT

Тестовата проверка  на системата BG-ALERT беше успешна.  98% от всички клетки бяха задействани. Това каза по БНТ Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи

Затвор и глоба за мъж, превозвал 24 нелегални мигранти

По бързо производство на Районна прокуратура - Стара Загора мъж е осъден на 2 г. и 4 м. затвор за подпомагане на афганистански граждани да преминат незаконно през страната, съобщават от съда

Само тази събота под тепетата: „Ден на отворени врати“ в Royal Garden

Открийте своя мечтан дом и се възползвайте от специалните предложения в един от най-престижните жилищни комплекси в Пловдив Жилищен парк Royal Garden кани всички

Богати българи вземали документи и телефони на работещи за тях прислужници от трети страни

Нарастват случаите на граждани на държави извън Европейския съюз, които сигнализират , че са подложени на експлоатация като прислужници. Това съобщи за БНР Даниела Савеклиева от комисията за борба с

73 пожара са загасени в последните 24 часа. Няма жертви и пострадали

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН)

>