Винсент Тановски за победителя в "Евровизия": Това е триумф на крайната толерантност

13.05.2024 17:49
Журналистът на "24 часа" Винсент Тановски Кадър: Нова

Триумф на крайната толерантност. Така журналистът от "24 часа" Винсент Тановски определи победата на швейцарския изпълнител Немо в "Евровизия". 

Немо е първият победител в музикалния конкурс с небинарен пол и спечели с песента The Code, в която авторът разказва как се е примирил със своята идентичност на човек, който не се чувства нито мъж, нито жена.

"Ние сме свидетели повече на шоу, от колкото на генериране на някакво автентично музикално съдържание. От това предаване хората помнят само победителите, които с всяка година стават все по-екстравагантни, за да се афишират с някой политически тренд", коментира той пред NOVA.

"Виждаме небинарни хора, жени с бради, оскъдно облечени мъже. Изобщо успехът на повечето изпълнители и повечето песни е обвързаността им с политически послания, които спадат към либералния сектор", обясни Тановски.

Журналистът сподели мнението си и за новата наредба, която предлага забрана на заведения и хипермаркети в жилищни блокове.

"Проблемът не опира само до шума - отваря още няколко въпроса. Първо говорим за хипермаркетите в жилищните сгради. Преди кариерата си на журналист съм работил в денонощен магазин и съм бил свидетел на начина, по който се доставят продуктите. Предизвикват се задръствания и то на централни пътни артерии", разказва той.

По думите му тази мярка би била по-добре приложима в крайните квартали или там, където пътищата още не са се обособили, защото пътищата в София няма на къде да се разширяват или стесняват.

"Другият въпрос, освен за шума, е и за сигурността. В хипермаркетите става въпрос за много пари и това винаги е една привлекателна част за крадци, което ще има ефект върху сигурността на живеещите в блока", обясни Тановски. 

Други от От страната и света

Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в село Узунджово за два дни

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Вижте последните мигове на лидера на "Хамас" (Видео)

Видео на последните мигове на убития вчера лидер на "Хамас" Яхия Синуар беше разпространено из социалните мрежи. То е заснето с дрон от мястото, на което е бил ликвидиран

В Пловдив събират безплатно старите електроуреди

В стремежа си да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, Община Пловдив предлага безплатна услуга по събиране на

Митничари задържаха 5000 кутии контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"

Митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излезе на свобода

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на свобода след решението на Софийския градски съд, но отказа какъвто и да било коментар пред медии

>