Бъдете здрави. Как? Проф. Сотир Марчев отговаря в “Перото”

13.05.2024 06:30

Издателство "Труд" представя книгата му днес от 18 ч. Входът е свободен

В продължение на 2 часа сладкодумният и много знаещ проф. Сотир Марчев ще дава съвети и ще отговаря на въпроси, свързани със здравословния начин на живот. Така ще представи книгата си “Бъдете здрави. Как?” (с логото на Книгоиздателска къща “Труд”).

Официалната премиера на книгата, вече превърнала се в едно от най-популярните и търсени четива, е днес, 13 май, от 18 до 20 ч в литературен клуб “Перото” в НДК, където известният кардиолог ще се срещне със своите читатели.

В книгата проф. Марчев и журналистът Любомира Николаева събират

безценните му интервюта, в които от 10 години двамата говорят по всички теми, които са важни за здравето.

Най-ценните от тях ще бъдат представени на премиерата в много полезната мултимедия на тема “Здравословен живот”. Входът е свободен!

От стреса, съня, движението, затлъстяването до онкологичните заболявания, инфаркта, инсулта – всяко интервю, което е на професор Сотир Марчев, е сред най-четените в платформите на “24 часа” – хартиения вестник, едноименния сайт, здравната медия 24zdrave.bg. След всеки техен разговор читателите задаваха и още, и още въпроси.

Доверието им към този тандем провокира и насърчи появата на книгата в три тематични блока: “Сърцето и кръвоносните съдове”; “Здравето, стресът, болестите, здравната система”; “Храненето, сънят, движението”. В нея ще прочетете как да организирате своето всекидневие, за да водите здравословен начин на живот. Какви храни е добре да бъдат включени в дневната диета? Как влияе смяната на времето на организма? Защо е важно по време на празници да не се прекалява с храни и напитки?

Как да помогнем на организма в борбата с наднорменото тегло? Как да живеем по време на пандемия и стрес?

Сотир Марчев съветва и по кое време от деня физическата активност ни прави по-здрави

На базата на знанията и на дългогодишния си опит професорът съветва как да избегнете ритъмни нарушения и свързаните с тях сърдечни заболявания, метаболитни проблеми, разстройства на съня; кои знаци при изкачване на стълби загатват болестни симптоми; какво да промените в живота си, за да подобрите състоянието си. От книгата ще научите и как да намалите вероятността от инфаркт, инсулт, синдром на разбитото сърце, хроничен стрес, деменция, обездвижване, напълняване, безсъние и всички други болести на цивилизацията.

Сънят е толкова важен за здравето, колкото и здравословното хранене и движението. Но знаете ли колко часа сън ще допринесат за добрата ви физическа и умствена форма според най-новите научни доказателства?

И на този въпрос проф. Марчев има обоснован отговор, в който обяснява още как може да бъдат избегнати високото кръвно и аритмиите.

Интервютата са надградени с актуални медицински коментари на проф. Марчев – едно от медицинските светила, които всяка година от 2014 г. досега читателите ни поставят в лигата “Лекарите, на които вярваме”. Книгата е достоверен пътеводител за вашето здраве, а ако спазвате съветите на проф. Марчев, ще знаете и как да стигнете с усмивка и без задъхване до дълбоки старини.

Пълноцветното издание е с много илюстративен материал и инфографики, които обобщават всяка тема.

Други от Възход и падение

Плеяда от звезди на партито за новия сезон на bTV

bTV Media Group постави официално началото на своя нов телевизионен сезон на бляскаво събитие, което събра журналисти, медийни експерти и гости от телевизионната индустрия

Яна Маринова, Дичо и Дивна играят и пеят за 10 000 души в нужда

С благотворителни концерти, представления и мачове популярни актьори, певци и инфлуенсъри апелираха за толерантност и разбиране на онези, за които допълнителната и специалната грижа са

Камелия: Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар

Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар. Това обяви Камелия след вчерашния мач и полемиките около песента "Луда по тебе", която сърбинът поиска да слуша

DJ Marten за скандала с любимата песен на Джокович: Това са неща, за които се боря

"Истината е, че бях изненадан колко много хора желаят да споделят мнение по въпроси, по които никой не ги е питал. Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща

След обвиненията в плагиатство, Майли Сайръс е в стрес заради Лиъм Хемсуърт (Видео)

Майли Сайръс била в сериозен стрес, че ще трябва да "разкрие публично", че бившият й съпруг Лиъм Хемсуърт е "вдъхновението" зад нейната хитова песен от 2023 г

>