Пловдивските съветници от БСП против пешеходна зона по ул. "Христо Г. Данов"

23.04.2024 20:05 24 часа Пловдив онлайн
Павираната отсечка от ул. "Христо Г. Данов", която искат да стане пешеходна.

Групата съветници на БСП в местния парламент на Пловдив няма да подкрепи предложението на кмета на район „Централен" Георги Стаменов за превръщането на частта от ул. „Хр. Г. Данов" от ул. „Бетовен" до бул. "Руски" в пешеходна зона. Това се казва в декларация на групата на „БСП за България" преди предстоящото гласуване на идеята в Общинския съвет в четвъртък.

Четиримата съветници напомнят, че в последните дни в резултат на обявеното намерение бяха отправени няколко запитвания, сигнали и възражения от страна на собственици на жилищни и търговски обекти по улицата и прилежащата ѝ територия. В тях гражданите изразяват несъгласие с превръщането ѝ в изцяло пешеходна улица.

Групата общински съветници на БСП отправи искане до кмета на "Централен"  да бъде предоставена информация относно строителната документация за „Реконструкция на ул. „Хр. Г. Данов" - от ул. „Бетовен" до бул."Руски". Към настоящият момент няма отговор на запитването, съобщават социалистите.

Съветниците Калин Милчев, Костадин Палазов, Минка Сърнешка и Илия Гатев обръщат внимание на факта, че е представена позицията на регионалните колегии на Съюза и на Камарата на архитектите в България, където те се солидаризират с притесненията на живеещите и работещи в зоната около Природонаучен музей - Пловдив.

„В Общия устройствен план и в съпътстващия го Генерален план за организация на движението в гр. Пловдив не се предвижда ул. "Христо Г. Данов" да е пешеходна улица", подчертава арх. Костадин Палазов.

От БСП – Пловдив обръщат сериозно внимание, че при забрана на автомобилното движение по част от ул. "Хр. Г. Данов" ще се трафика и по още други две улици в прилежащата територия - ул."Доктор Никола Генадиев" и ул."Александър Екзарх".

Насочването на транспортният поток от ул. „Хр. Г. Данов" само по ул. "Бетовен" ще създаде поредната "тапа" в транспортния хаос на града ни, категорични са пловдивските социалисти.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>