Целият квартал около бул. "Копривщица" в Пловдив – дискотека, три пъти спира токът тази вечер

23.04.2024 18:12 24 часа Пловдив онлайн
Ток СНИМКА: Пиксабей

Повредена е подземна кабелна линия 

Целият район около бул. "Копривщица" в Пловдив се превърна тази вечер в дискотека. Токът три пъти спира, като първият път изгасна малко преди 18 часа и стотици останаха на тъмно в продължение на 45 минути. Хората бяха в неведение, тъй като нямаха връзка с ЕВН и се опасяваха, че аварията е голяма.

"Нито можем да приготвим вечеря, нито да се изперем. А и навън е студено, не можем и отопление да пуснем", оплакаха се потърпевши. 

"Скоро ще стане тъмно, а и е студено, като в 19 век ли ще живеем? А като звънне човек на телефона за аварии на енергодружеството, слуша 15 минути всякакви приказки за нови услуги, после ти искат номера на измервателната точка, за да подадеш сигнал, мисията е направо невъзможна", обясни Росен Павлов, който живее в квартала.

От "Електроразпределение-юг" казаха пред " 24 часа", че аварията е в подземна кабелна линия и не може да бъде определена като голяма. 

"Вече се работи по отстраняването й, но няма как да посочим час, в който захранването ще бъде възстановено", заяви говорителят на дружеството Крум Косев. 

След 45 минути елзахранването в района бе възстановено. "Дано да е за постоянно", казаха си хората. Но не би. Малко преди 19 часа токът пак спря, но след няколко минути дойде.

"Тъкмо почнахме да приготвяме вечеря и в 19,10 часа отново осветлението изгасна. Това е подигравка", ругаеха читатeли. След пет минути лампите отново светнаха, но хората са нащрек, защото не знаят дали пак няма да изгаснат.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>