Защо Светослав Иванов и Марина Цекова са "Модни икони" тази година

14.04.2024 09:50
Носителите на наградата "Модна икона". По средата е проф. Любомир Стойков Снимка: Академията за мода

„Много е важно спазването на следните критерии - спазването на много висок професионален успех, много силно и положително влияние в обществото, отлична репутация и безупречна визуална култура и не на последно място - стил." Това обясни проф. Любомир Стойков, председател на "Академия за мода", за връчването на тазгодишните награди "Модна икона". 

Победителите са финансистът и председател на Управителния съвет на Сдружение „Дамски форум" Диана Митева в категория „Бизнес". Топмоделът и водеща на предаването „Съдебен спор" по Нова телевизия Ромина Андонова-Тасевска спечели в категория „Телевизия", художественият директор на One Gallery и международен арт консултант Десислава Зафирова в категория „Артмениджмънт". За втори път актьорът, режисьор и продуцент Ники Сотиров взе наградата в категория „Изкуство". В същата категория статуетката беше присъдена и на  артиста и продуцент Стефан А. Щерев. В категория „Медии и журналистика" призът отиде при двама от най-изявените ни журналисти - създателя и водещия на предаването „120 минути" по bTV Светослав Иванов и журналистката, и водеща на ТВ предаване „Събуди се" по Нова телевизия Марина Цекова.

.„Всеки търси своя стил и почерк, независимо от професията си. Важно е да се работи със стил, умереност и увереност. Свързвам добрия вкус с търсенето на щастие и оптимизъм", това каза журналистът  Светослав Иванов, който стана Модна икона.

"Когато ми казаха, че ще взема тази награда, първият ми отговор бе, че модата е начинът, по който може да изглежда един човек и може да го подчертае, но не може да го начертае", каза Марина Цекова. 

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>