Георги Георгиев: ПП-ДБ вече са по-обрани по отношение на Живко Коцев

13.04.2024 19:20
Георги Георгиев

Отстраняването на главния секретар на МВР Живко Коцев е стъпка в посока на това да се разплетат всички зависимости. Всеки ден излизат нови данни за нарушение на закона. Виждаме различното поведение на ПП-ДБ - в началото си „късаха ризите" да го защитават, сега са много по-обрани".

Това заяви зам.-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Георги Георгиев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS. Думите му са след скандала с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и публикуваните в общественото пространство снимки, на които той е заснет с хора, арестувани по обвинение за контрабанда.

Според Георгиев  този скандал ще се отрази в доверието на избирателите и ще се отрази на избирателната активност.

Зам.-председателят на Общинския съвет в София обясни, че "един лев от задълженията на „Топлофикация-София" не се погасяват, а си решават кашата, която забъркаха в енергетиката, включително източвайки фонда за енергийна сигурност".

По думите му общината има ясен план за топлинното дружество - изграждане на нови мощности чрез привличане на международен инвеститор. "Дружеството да печели чрез производството на електроенергия", обясни Георги Георгиев.

Относно скандала със завода за боклук в София, той каза, че се заравят материали, които могат да бъдат използвани за рециклиране.

„Депото се запълва много по-бързо затова, че заравят готово RDF гориво, за което има договори да се изгаря в заводите за цимент далеч от София", допълни Георгиев.

Други от От страната и света

Частните съдебни изпълнители настояват за доброволно събиране на задълженията без дела

Доброволното връщане на задълженията да се въведе и в България, както е в много от европейските страни, настояват от Камарата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ)

Външно: Продължаваме да работим активно за евакуиране на българските граждани

"Министерството на външните работи продължава да работи активно и в тясна координация с всички компетентни институции и с партньорски страни за успешното провеждане на цялостната евакуация на

Десетки помогнаха на Габриела да учи в Harvard Medical School, след година тя се върна с нов проект как да бори стреса

Искам да променя системата на здравеопазване, затова влязох в нея, казва младата лекарка Не са необходими милиони, за да проведем клинично проучване или да осъществим успешна идея

Красимира Стоянова за евакуираните българи: Когато институциите са обединени, нещата се получават

Когато държавните институции са обединени от добра цел, нещата се получават. Това заяви пред "Нова" министърът на транспорта Красимира Стоянова. Коментарът ѝ е по повод евакуираните от Ливан 89

L-39 паднал заради нисък полет преди вертикалното набиране на височина

Вероятно ръководителят на полети не е подал навреме команда за прекъсване на изпълнението на фигурата, коментари авиационен журналист  Първите данни от черната кутия от фаталния полет

>