Диана Дамянова: Нова сглобка ще даде основание на Радев да излезе на терен

08.04.2024 18:47
Политическият анализатор и бивш пиар на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова КАДЪР: БНТ

След тези предсрочни избори ще бъдем в дупка, много подобна на тази, която се намираме в момента. През това време ще се произнесъл КС, който много вероятно ще промени текста за служебните правителство. Тогава сглобката ще трябва да се сглоби. Посолството ще я сглоби отново, за да не допусне на власт служебен кабинет на Радев. Мисълта, че служебен кабинет на Радев плаши геополитическата позиция на България и тя може да бъде ново основание на сглобка, а това ще даде основание на Радев да излезе на терен. Това мнение изрази в предаването "Още от деня" политическият анализатор и бивш пиар на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова.

Според нея на този етап президентът Радев няма готовност за проект, но вече играе ролята на добрия баща. Ако изборите покажат, че има голям разпад в центъра, вдясно и вляво, Радев ще бъде подтикнат да се яви.

По отношение на скандалите в МВР между силовия министър Калин Стоянов и главсекът на ведомството Живко Коцев Дамянова заяви, че ГЕРБ и ПП-ДБ много добре си дават сметка, че тези избори не се развиват по тяхна сметка и им трябва министър на вътрешните работи. Това е убеждението на българската политическа класа, че избори се печелят чрез МВР, каза още тя. 

Призивът към президента да не подписва указа за служебното правителство е призив за конституционна криза. Ако кабинетът Главчев иска дълготрайно управление, трябва да ги маха и двамата и да остави да се разчисти терена. Непреводимо е това, което се случва в България, добави Дамянова.

Според нея промените в конституцията дават служебното правителство на ГЕРБ. ПП-ДБ основателно се опитват да се борят срещу това, каза още бившият пиар на "Промяната", но уточни, че борейки се, издигат лозунга, че изборите няма да са честни. 

Това ще доведе до пълна стагнация на вота. Ще останат твърдите ядра, които са в съотношение 2 към 1. В тяхната битка има основание, но начинът, по който се води, не води до полза за самите тях.

На този етап никой не знае дали има някаква причина за целия този гейт. Това, което остава в българския народ и в мен, е, че всички са маскари. Това убива избирателната активност и прави изборите напълно нереални. Ние ще получим такава салата в следващия парламент, че 3 години няма да може да създадем правителство, предупреди Диана Дамянова.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>