Спипаха 23-годишен да дрифтира в пловдивския кв. "Тракия"

08.04.2024 17:42 24 часа Пловдив онлайн
Дрифт Снимка: Pixabay

23-годишен шофьор се сдоби с акт за дрифт в пловдивския квартал "Тракия". Той е бил хванат да извършва рисковите маневри около 22,30 ч. в събота от автопатрул, съобщиха от полицията.

Час и половина преди да бъде засечен младият водач, на територията на пловдивската дирекция на МВР стартирала специализирана операция за предотвратяване на нерегламентирани състезания с моторни превозни средства и недопускане на нарушения на пътя. Тя продължила до 1 ч. в неделя по разпореждане на директора ст. комисар Георги Чергов. Включили се екипи на секторите "Пътна полиция" и "Специализирани полицейски сили", Първо и Пето районно управление.

Засилените проверки са били насочени към водачите на моторни превозни средства за недопускане на закононарушения и предотвратяване на хулигански прояви на пътното платно, сред които дрифтиране и участие в гонки. Внимателният контрол е обхванал и мотористите, тъй като напоследък зачестили сигналите за смущаване на нощната тищина със силен шум на двигатели.

На определена локация на пътя между Пловдив и Асеновград, известна като предпочитано място за срещи на участници в нерегламентирани състезания, служителите се насочили към събрала се голяма група шофьори, които обаче веднага се разотишли.

По време на операцията екипите са проверили общо 81 МПС и 73 лица. За констатирани нарушения на пътните правила са съставени 5 акта и 21 глоби с фиш.

Други от От Пловдив

Столипиновци са европейци на Запад, но у нас я карат постарому

С парите от Германия, Франция и Англия ремонтират и купуват жилища, злато и скъпи коли В чужбина пращат децата на училище, за да не загубят благата си

Пазарите в Пловдив стават смесени търговски зони с магазини и заведения

Клиентите искат всичко да си купят от едно място, обяснява шефът на “Общински пазари” Димитър Караилиев Пазарите в Пловдив ще се развият като зони за търговия на всякакви храни – не само плодове и

Деца се втурнаха към Стария град да учат занаяти и изкуства (Снимки)

Екскурзоводи от общинския институт открехват бъдещи гидове как да съпровождат президенти и кралски особи Я, колко хлапета по калдъръма на Стария Пловдив

С 9 млн. лева кино "Космос" в Пловдив от руина става културен център, ето как (Снимки)

За пловдивчани ще е радост да видят някогашната емблематична сграда изпълнена с живот С още един културен център от най-модерен тип ще се сдобие Пловдив, като преустрои бившето кино „Космос"

Сватби и концерти пълнят обновената Градска градина в Пловдив

5 млн. лева я преобразиха и сега е любимо място за деца, млади и възрастни Младоженци се вричат във вечна вярност, деца се плискат в горещините под фонтаните, възрастни четат книги под дебелите сенки

>