От 27 април започват тематичните уикенди

02.04.2024 20:50 Димчо Райков
С цветно изложение в експоцентър "Флора" ще започнат тематичните уикенди.

Богата културна програма подготвя общината в Бургас до края на лятото за привличане на повече туристи. Само слънцето и плажа не са достатъчни, е философията на местната администрация да докара допълнително летовници, включително и извън сезона.

Затова е разработила много тематични уикенди, които ще продължат до края на септември.

Програмата започва на 27 април с цветното изложение "Флора", което ще продължи до 6 май. На него се събират търговци на цветя и занаятчии от цялата страна, които предлагат продукцията си на метри от морето.

Изложението ще е в експоцентър "Флора" в Морската градина с добра локация и транспортни връзки, а пътникопотокът е целогодишен.

Тази година общината ще изненада бургазлии и туристи с летен Никулден на 9 май. Площад "Тройката" и още локации в града ще бъдат преобразени за истинска фиеста. Очакват ви много изненади, кулинарни изкушения и музикални изпълнения, обещават от кметството, но не разкриват повече подробности как ще протече празника на Бургас.

След страхотния интерес към "Зелен уикенд" през 2023 г. тази година изданието се завръща с още предизвикателства и еко послания от 17 до 19 май. Усилия ще обединят фондация "Биоразнообразие" и парк "Странджа" с различни инициативи.

Най-атрактивно се очертава карнавалното шествие с деца в ролите на различни животински видове през центъра на града.

Тематичният уикенд почти прелива с 24 май, който ще се чества до 26-ти с допълнителни мероприятия извън манифестацията и традиционната изложба на бургаските художници.

Родителите отсега да отбележат в календара "Fun&Sun - Уикенд на децата" от 31 май до 2 юни, казаха от общината. На хоризонта се задават спортни активности с бургаски клубове, приключения на остров Света Анастасия, изненади в туристическия комплекс Ченгене скеле и много други забавни инициативи.

За туристите в Бургас се задава уникално преживяване с Фолклорния уикенд от 7 до 9 юни, на който централно събитие ще е "Хоро край лазурния бряг" на 8 юни. Същия уикенд ще събере и стотици автори от страните от Черноморския регион в Международен литературен фестивал.

През юни се очакват още етноуикенд на 21-23 юни и Палео уикенд в края на месеца. Той е ново попълнение в събитийния календар на сезон 2024 за тези, които имат интерес към историята и археологията. Голям брой посетители се очаква на плажа за Джулая.

Филмовото изкуство и музиката са застъпени с тематичен уикенд "С бира пред екрана", който обединява Metalhead Beer Fest в парк "Минерални бани" и Международен филмов фестивал – Бургас.

На 2 и 3 август хиляди меломани пък ще се срещнат отново на Морска гара за петото за юбилейното издание на "Spice Music Festival". Teen&Skate Уикенд ще донесат много емоции на младите хора от 16 до 18 август, защото в календара на тематичните уикенди и тази година има за всекиго по нещо вълнуващо, казва от организаторите.

Лятното настроение продължава и и през септември, когато е предвиден тематичен уикенд "Бургас танцува" от 30 август до 1 септември, когато пирон в програмата ще е Европейско първенство по спортни танци в зала "Арена Бургас".

Над 1500 участници от цяла Европа се очаква да привлече новия тематичен уикенд "Бургас без граници", който ще върви в "Морско казино", Летния театър и "Флора" от 21 до 29 септември.

Други от От страната и света

Как си разпределят времето мъжете и жените в България (Инфографика)

В сряда Националният статистически институт публикува изследването си за бюджета на времето на българина, като прави сравнение с по-старите издания на проучването от 2011 и 2001 година

Честваме празника Рождество на Пресвета Богородица

11 Неделя след Петдесетница, Неделя преди Въздвижение. Рождество на Пресвета Богородица. На този ден се отбелязва като един от големите църковни празници раждането на Божията майка - света Дева Мария

Пожар гори край НДК

Пожар гори край Националния дворец на културата в София. Запалил се е "Макдоналдс" до Моста на влюбените. На място има пожарна, не се съобщава за пострадали или сериозни щети, съобщава фокус

В Павликени вече не купуват булки на 14-15 г. – навън научиха, че трябва да имат граждански брак

Плащат си местните данъци, изискват пътища и добри условия за живот Във Върбовка казват за махалата на емигрантите, че е Кварталът на богатите Почти всяка година има по 2-3 деца

Украински ресторанти в редица градове на Япония осигуряват работа на бежанци от войната

Ресторанти, управлявани от украински бежанци, се появяват в различни градове на Япония, предаде Киодо. Две и половина години след началото на войната в Украйна украинските бежанци търсят стабилни

>